Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Δήμος Αθηναίων είναι μόνον ο δήμαρχος …

Ναι, ναι. Αυτός ο πατερούλης, αν και νέος στην ηλικία, που πασχίζει καθημερινά για το καλό των Αθηναίων (είμαι και εγώ ένας από αυτούς).

Και στύβει το μυαλό του να συλλάβει τα πλέον αναγκαία, μοναδικά και εμβληματικά έργα που αναπλάθουν την Αθήνα και δημιουργούν το μέλλον της. Σήμερα, τώρα και όχι ύστερα από χρόνια και μάλιστα ύστερα από τις επόμενες εκλογές.

Το 2021 τα έβαλε με την Πανεπιστημίου, τη μακιγιάρισε, μάλλον τη μαγάρισε και έκανε μια τρύπα στο νερό. Αλλά δεν απογοητεύτηκε.

Τώρα φθάνει η ανάπλαση του κάτω μέρους της Πλατείας Συντάγματος. Χάρμα ομφαλών και καινοτομίες, αισθητική και λειτουργικότητα που δεν μπορεί να αντιπαραβάλλει καμιά άλλη πρωτεύουσα στον Πλανήτη.

Διαβάσαμε τα άρθρα απόψεων …
  • · Μικρό Σύνταγμα, μεγάλα πάθη – Άλλη μία ανάπλαση που διχάζει. Πώς μια ανάπλαση μόλις 3,5 στρεμμάτων αναζωπυρώνει τις κλασικές διαφωνίες για τον αθηναϊκό χώρο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.08.2022 • 21:01).
  • · Πλατεία Συντάγματος: Αμήχανες πέργκολες και σκληρές επιφάνειες. Η νέα όψη της πλατείας Συντάγματος απελευθερώνει δημόσιο χώρο αλλά παραμένει ανέμπνευστη και δημιουργεί πολλά ερωτήματα ως προς τη λειτουργία της (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.08.2022 • 21:01)
και το άρθρο με τεχνικά χαρακτηριστικά …

Οι πρώτες εικόνες από την ανάπλαση στην πλατεία Συντάγματος. Στην τελική ευθεία η ανάπλαση της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος - Είναι ήδη προσβάσιμη στο κοινό (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, UPD: 11:26, 03.08.2022 • 11:22)

για να μορφώσουμε ίδια άποψη, αλλά δεν επισκεφθήκαμε ακόμα τα έργα.

Μοναδικό επίτευγμα η διατήρηση των περίπτερων που σηματοδοτούν την παραμονή της πόλεως των Αθηνών στο μεσαίωνα και την οπισθοδρόμηση. Έχουμε μιλήσει επανειλημμένως για τα περίπτερα στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά και έχουμε γνωστοποιήσει και στον κ. Μπακογιάννη τις απόψεις μας. Αλλά αυτός φαίνεται να μην μπορεί να απαλλαγεί από τη διαπλοκή και συμφέροντα που κάνουν την Αθήνα τριτοκοσμική ή τεταρτοκοσμική κα βάλε.

Δε θα μιλήσουμε για τη διπλή ανάπλαση (μπορείτε να δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά) μιλήσαμε και την προφανή άγρα ψήφων που καταργεί κάθε λογική και σπαταλά πολυτίμους πόρους όχι σε αναπτυξιακά έργα.

Οι παρεμβάσεις κ. δήμαρχε δεν μπορούν να γίνονται ερήμην των πολιτών. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Και επίσης οι παρεμβάσεις χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα. Μάλλον δεν έχετε δείξει κανένα ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και η λογική λέει ότι θα γίνουν στα νέα έργα ότι έγινε με οποιαδήποτε μικρή, περιορισμένη ή μεγάλη αλλά αποσπασματική παρέμβαση.

Καληνύχτα κ. δήμαρχε και ραντεβού στις επόμενες εκλογές. Το φούμο το συγκεντρώνουμε από τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου