Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Η κακοδαιμονία της Ελλάδος και των Ελλήνων: Όλα είναι πολιτικά …

Πασιφανές. Γνωστό τοις πάσι … 

Ανοίγεις τη τιβί και τη ξανακλείνεις έντρομος από αυτά που σου σερβίρουν και προσπαθούν να βάλλουν βαθιά στο μυαλό σου. Τα ίδια με το ραδιόφωνο. Οι «δημοσιογράφοι» έχουν γίνει ενεργούμενα πολιτικών σκοπιμοτήτων και όπως θα έλεγε και ο θρυλικός πλέον δοκιμιογράφος κ. Χρήστος Γιανναράς της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Η μεγάλη επίθεση γίνεται μέσω της γλώσσας και μέσω της επιβολής της ανόητης καλοπέρασης και του εθισμού στη σαχλαμάρα.


Χαρακτηριστικό δείγμα της παράλογης επιρροής του λεγόμενου δημοσιογραφικού κόσμου, είναι ο τρόπος παρουσιάσεως των ειδήσεων στα κανάλια της τιβί, ακόμα και αυτής της θρυλικής (με μεγάλη δόση ειλικρίνειας, ΕΡΤ). Μπορείτε να λάβετε γνώση των απόψεών μας διαβάζοντας την ανάρτηση του 2017 https://simpleandclear.blogspot.com/2017/11/blog-post_13.html. [ΣΣ: Αν ενδιαφέρεστε θα βρείτε και άλλα σχόλια στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά, σχετικά με το θέμα «είδηση»].


Το δημοσιογραφικό κατεστημένο προβάλλει κάθε είδηση και σχόλιο ανθρώπων που μπορούν να έχουν ειδικές γνώσεις ως πολίτικό θέμα και όχι ως αυτούσιο θέμα ενδιαφέροντος.


Η τακτική αυτή έχει το πλεονέκτημα και την ευκολία ότι ο παρουσιαστής δεν φέρει καμιά ευθύνη, ακολουθεί συνήθως την τακτική της αντιπολίτευσης και δε χρειάζεται να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, πριν κάνει τις βαρύγδουπες δηλώσεις του, παρουσιάσεις του ή αερολογίες του.


Η σοβαρή ενασχόληση με ένα θέμα απαιτεί χρόνο, ικανότητες, Παιδεία, γνώσεις επί του αντικειμένου και εξαιρετική πληροφόρηση. Ποιος άραγε είναι διατιθέμενος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα; Η αρνητική προβολή και η δημιουργία εντυπώσεων αποδίδει και χρηματικά και στη προσπάθεια πλασαρίσματος του σχολιαστή σε ευνοϊκά πεδία επηρεασμού και καθιερώσεώς του. Άρα η πολιτικοποίηση η εύκολη λύση. Λύση που προκρίνεται ασμένως και από την αντιπολίτευση.


Υπάρχει κανένας άξιος και προφασισμένος να καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου και σε αυτό τον τομέα; Αμφιβάλλουμε.

 

Όλα σκοτεινά, παράλογα και αντιδημοκρατικά.


Το μέγα ερώτημα είναι πότε θα ξεσηκωθούν οι άνεργοι, οι νέοι και όσοι τρέχουν από τα ξημερώματα για ένα πενιχρό μεροκάματο.  

 

ΥΓ: Πόσοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από τα μυστικά κονδύλια δε θα μάθουμε πότε, ούτε το ρόλο και το τυχόν έργο τους, ούτε τα ονόματά τους, ούτε το ύψος των αμοιβών τους. Μήπως από εκεί τροφοδοτούνταν και ο περίφημος Τράγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου