Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Ολοκληρώνεται το έργο αποχέτευσης σε Καλύβια και Κουβαρά …

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στους κυρίους οικισμούς Καλυβίων και Κουβαρά, συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ. Πρόκειται για την τελευταία φάση περάτωσης ενός σημαντικού έργου υποδομής (μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί το 70% του έργου), που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού.

INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Πρόκειται για ένα έργο σημαντικής αξίας για τους κατοίκους των Καλυβίων και του Κουβαρά που με την ολοκλήρωση του θα επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, απόλυτης σχέσης με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, της οικονομίας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και καθημερινότητας των πολιτών», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευασθεί σε διάφορες φάσεις τμήματα της αποχέτευσης ακαθάρτων των δύο αυτών περιοχών, τα οποία δημοπρατήθηκαν και κατασκευάσθηκαν αυτοτελώς αλλά και σε συνδυασμό με έργα οδοποιίας, είτε με ίδιους πόρους του Δήμου είτε στα πλαίσια χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών αποχέτευσης, συνολικού μήκους 9.000 μέτρων, σε μη κατασκευασμένα τμήματα των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών, με τα συνοδευτικά φρεάτια κλπ τα οποία συνδέονται λειτουργικά με το ήδη κατασκευασθέν δίκτυο και τελικό αποδέκτη το Κ.Ε.Λ. Μαρκοπούλου που ήδη λειτουργεί (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 21:00).

Πάντα μεγάλα λόγια και ουσία μηδέν από τον πολιτικάντη και απαράδεκτο τουλάχιστον για το δήμο Μαρκοπούλου δήμαρχο Σαρωνικού και παλιότερα αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής , κ. Πέτρου Φιλίππου. 

Το  διαφημιζόμενο έργο έχει ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και δεν είναι σίγουρο ότι λειτουργεί. Δεν είναι δυνατόν επίσης να εξακριβώσει κανείς αν λειτουργεί το ΚΕΛ Μερέντας του δήμου Μακροπούλου. Είχε σταματήσει να λειτουργεί με απόφαση του τότε Νομάρχη ΑΑ κ. Λεωνίδα Κουρή (2002-2010). Διότι έλεγε ότι δεν πληρούσε τους περιβαλλοντικούς όρους! Σημεία και τέρατα. 

Ο δήμος Μαρκοπουλου δε δίνει πληροφορίες για τη λειτουργεία ή μη του ΚΕΛ Μερέντας. Το ερώτημα είναι: Αν λειτουργεί που διοχετεύονται τα επεξεργασμένα λύματα του ΚΕΛ; 

Από δηλώσεις δημοτικών συμβούλων Μαρκοπούλου, αν λειτουργεί και όταν λειτουργεί ποτίζονται χωράφια μέσω του ρέματος Αγίου Γεωργίου. 

Ο κ. Φιλίππου είναι ο ενορχηστρωτής της απόφαση της ΕΥΔΑΠ (βάσει ποιας απόφασης άραγε της δημόσιας διοίκησης;) να μεταφέρονται τα λύματα του παραλιακού μετώπου του δήμου Σαρωνικού στο υπό κατασκευή ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας  σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων και με τη βοήθεια 13 ενεργοβόρων αντλιοστασίων και διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων στη Χαμοληά του δήμου Μαρκοπουλου. Απόφαση ερήμην του δήμου Μαρκοπουλου. 

Παραλογισμός και πρόκληση και πρόσκληση για δικαστικές προσφυγές, καθυστερήσεις, συνέχιση επιβολής προστίμων από την ΕΕ και ο Κύριο οίδε τι ... 

Εν είδει Μνημόσυνου: Διαβάστε τι λέγαμε το μακρινό 2014 …              Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μην πετάτε στη θάλασσα τα επεξεργασμένα λύματα της Ανατολικής Αττικής …

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: