Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Τα «παιχνίδια» με την ενέργεια …

Από τη στιγμή που η Ευρω-παϊκή Ενωση απέρριψε την πρόταση (και) της Ελλάδας να αποσυνδεθεί η τιμή του ρεύματος από τη χρηματιστηριακή τιμή του φυσικού αερίου, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές πληρώνουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια της αγοράς


Η πιο απλή απόδειξη είναι οι τιμές του ρεύματος στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι χώρες της Ιβηρικής πήραν εξαίρεση και έβαλαν πλαφόν στην τιμή του αερίου, επειδή δεν έχουν ηλεκτρικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη Ευρώπη (και άρα ό,τι και να κάνουν δεν επηρεάζει την ευρωπαϊκή αγορά). Ετσι, ενώ σήμερα η χονδρική τιμή ρεύματος στην Ελλάδα είναι 542,24 ευρώ η μεγαβατώρα και σε πολλές άλλες χώρες πολύ πάνω από 600 ευρώ, στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι 186,95 ευρώ. Κι αυτή η τεράστια απόκλιση υπάρχει κάθε μέρα. Η διαφορά των 350-400 ευρώ/μεγαβατώρα είναι ένα μέρος του τιμήματος που πληρώνουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξαιτίας της κερδοσκοπίας. Υπάρχουν κι οι δευτερογενείς ανατιμήσεις σε υπηρεσίες και αγαθά, το πλήγμα στην παραγωγή κ.λπ. (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 24.08.2022 • 16:43).

Δεν είμαι έγκυρος αναλυτής, ούτε γράφω στις μεγάλες εφημερίδες του πλανήτη. Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε ανήκω σε μια από τις μεγάλες «Δεξαμενές Σκέψεως» (κοινώς Think Tank) που ευδοκιμούν σε ΗΠΑ, Ευρώπη και τις μεγάλες χώρες του πλανήτη, που εν πολλοίς περιγράφουν το μέλλον του και ίσως το επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό.

 

Όμως πριν χρόνια και ζαμάνια σκεφτήκαμε το απλό … 


·                 Παρασκευή 18 Μαΐου 2018                                                                           

Απορία … για το πετρέλαιο …                                                                                       

Επιμένουμε στην άποψή μας και ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να φέρει προς συζήτηση το θέμα στον ΟΗΕ και την ΕΕ, με επιμονή και αποφασιστικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου