Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Reuters: Είναι ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα …

Με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, εκφράζει την ανησυχία του για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, τονίζοντας πως «ένα σκάνδαλο υποκλοπών απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με παρατεταμένη πολιτική αστάθεια». Οι πιστωτές, οι επενδυτές και οι σύμμαχοι της Ελλάδας πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν ξανά για τη χώρα, αναφέρει ο Hugo Dixon στο άρθρο του. «Ένα σκάνδαλο υποκλοπών απειλεί την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με παρατεταμένη πολιτική αστάθεια … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:17:00, Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 16:28).

Διαβάσαμε το άρθρο και προβληματισθήκαμε.

Και δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε που αποσκοπεί.

Ασφαλώς και η αντιπολίτευση βρήκε πρόσφορο έδαφος για να πει τα δικα της και να προσπαθήσει να αποδημήσει ότι θετικό έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά όλα έχουν όρια και φαίνεται ότι η αντιπολίτευση τα ξεπέρασε και συνεχίζει απτόητη.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας διαδραματίζουν σοβαρότατο ρόλο και δεν πρέπει τα θέματα που χειρίζονται να βγαίνουν στα περίπτερα και σε δημόσια θέα. Οι νομοθέτες έχουν θεσπίσει κανόνες και μηχανισμούς εποπτείας και εξασφάλισης της λειτουργίας τους εντός διεθνών και εθνικών πλαισίων. Αν διαπιστώνονται ελλείψεις, αστοχίες, ακαταλληλότητα και μη συμμόρφωσης πρέπει να επιφέρονται βελτιώσεις σε συνεννόηση με τον πολιτικό κόσμο και να νομοθετούνται άμεσα οι απαραίτητες διασφαλίσεις.

Μας κάνει εντύπωση ότι τι θέμα αποτελεί και αντικείμενο πικρόχολων σχολίων εκ μέρους παραγόντων του εξωτερικού. Παραγόντων που δεν είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουν απολύτως δημοκρατικές διαδικασίες και επιστημονικές απόψεις.

Έτσι θα παραμένει μεγάλος άγνωστος ο λόγος δημοσίευσης του άρθρου του έγκυρου αναλυτή όπως παρουσιάζεται διεθνώς, κ. Hugo Dixon, αν και τα αναφερόμενα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου