Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας …

Η προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στις περιοχές σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας αποτελεί το αντικείμενο Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, η οποία υπεγράφη σήμερα από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), Κωνσταντίνο Τριάντη, παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά και του ΓΓ Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.


Η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, του ΥΠΕΝ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, συνολικού προϋπολογισμού 285.500 ευρώ και με διάρκεια 18 μηνών, προβλέπει την καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας σε συνολικά είκοσι αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για τους χώρους: Ακρόπολης, μαζί με την περιοχή της Αρχαίας Αγοράς και των Λόφων, Επιδαύρου, Ολυμπίας, Φιλίππων, Μεσσήνης, Απτερας Χανίων, Mon Repos στην Κέρκυρα, Δωδώνης, Νικόπολης, Μετεώρων, Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών, Παλαιάς Πόλης Ιωαννίνων και του νησιού της λίμνης, Ακροκόρινθου, Γραμβούσας-Μπάλου, Μυστρά, Δήλου, Σουνίου, Βραυρώνας, Δελφών και Φαιστού … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:17:01, Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 16:28).

Θα μας τρελάνουν.

Μόλις πριν λίγες ημέρες απέσυραν τις ρυθμίσεις για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ, σε νομοσχέδιο στη Βουλή, που είχαν ετοιμάσει οι εγκέφαλοι της επιτελικής κυβέρνησης.

Σήμερα μας λένε πόσο σημαντική είναι η διατήρηση στης βιοποικιλότητας. Μα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει με την ανάληψη των καθηκόντων της κυβερνήσεως Μητσοτάκη και πριν ξεκινήσουν τα έργα στη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος το Νοέμβριο του 2020! (δε γνωρίζουμε τι συμβαίνει σε άλλες Περιοχές). Και η ΠΣ έπρεπε να συνοδεύεται με απόφαση αναστολής αν όχι ανάκληση της απόφασης εκτέλεσης του αντιπλημμυρικό Ερασίνου. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Παράλληλα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό τα έργα ξεπατώματος και μετατροπής του φυσικού οικοσυστήματος του ποταμού Ερασίνου και της μετατροπής του σε αγωγό, ενώ έχουν ξεπατώσει μέρος του βιότοπου της Βραυρώνος για να κάνουν τεράστια έργα υποτίθεται προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρώνος από πλημμύρες. Τα έργα εξοντώνουν τα ενδιαιτήματα του Αττικόψαρου, όπως αποδεικνύουν το ΕΛΚΕΘΕ και ο ΟΦΥΠΕΚΑ. Το υπουργείο Υποδομών όμως κωφεύει, όπως και ο εισαγγελέας Περιβάλλοντος, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, ο ΓΓ Υδάτων Βαρελίδης και πολλοί άλλοι συναρμόδιοι, αλλά προφανώς επιστημονικά και λογικά άσχετοι.

Μπορείτε να δείτε τα ιστορικό του εγκλήματος επισκεπτόμενοι ο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ.

Ασφαλώς και η Προγραμματική Συμφωνία είναι μια θετική εξέλιξη, αλλά έχοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν στην αλλοπρόσαλλη αυτή χώρα, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτε. Άλλωστε το ποσό που διατίθεται δεν προοιωνίζει τίποτε θετικό μπροστά στο ποσό που διατέθηκε από την ΕΤΕπ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) για το λεγόμενο αντιπλημμυρικό Ερασίνου, [ΣΣ: 49.000.000 € πλέον των 22.000.000 € που διατέθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για απαλλοτριώσεις, πλέον 15.000.000 € για το συμπληρωματικό αντιπλημμυρικό έργο τμήματος του ρέματος Αγίου Γεωργίου, πλέον των ποσών απαλλοτριώσεων και άγνωστων ποσών που έχουν διατεθεί στην Εφορία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, στα πλαίσια των μελετών και αρχαιολογικών ερευνών και δραστηριοτήτων ενόψει των έργων].

Ορμάτε κυβερνητικά λιοντάρια. Οι πολίτες δεν ξέρουν τι τους γίνεται και έτσι μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε.

Ο αντίλογος δεκτός …

Δεν υπάρχουν σχόλια: