Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Με αφορμή το άρθρο … Πώς δεν θα «στεγνώσουν» τα νησιά …

Οι εκτιμήσεις για αυξημένη πίεση στα συστήματα υδροδότησης στο Αιγαίο τα επόμενα χρόνια και οι τρόποι αντιμετώπισης

Φωτ. Shutterstock

Θα αντέξουν τα συστήματα υδροδότησης των νησιών στα αλλεπάλληλα κύματα των τουριστών και των επισκεπτών, που προστίθενται μαζικά στο πάνω από μισό εκατομμύριο μόνιμους κατοίκους του Αιγαίου; Και μπορεί αυτό το ερώτημα να τείνει να απαντηθεί θετικά φέτος, λόγω και των ευνοϊκών μετεωρολογικών συνθηκών χειμώνα και άνοιξης, αλλά όταν η παρατεταμένη ξηρασία στεγνώνει τη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη τίποτα δεν μπορεί να δημιουργεί εφησυχασμό … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 21.08.2022 • 21:00).


Το άρθρο περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Αλλά πρόκειται για επίσημα στοιχεία η δημοσιογραφικές πληροφορίες και άρα αμφιβόλου εγκυρότητας;

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η δημόσια διοίκηση που διαθέτει η χώρα είναι ανεπαρκέστατη, δεν πληροφορεί τους πολίτες και λογικά κατακρατά τις πληροφορίες δι΄ ίδιον όφελος, τις διαθέτει όποτε θέλει και προφανώς όταν προσδοκά οφέλη.

Αποδεικνύεται επίσης για μια ακόμα φορά ότι οι παθογένειες της διαχείρισης των υδάτων παραμένουν εκεί που τις άφησαν ο Βενιζέλος και ο Τρικούπης. Η σπατάλη είναι προφανής και τεράστια, οι διαρροές μνημειώδεις, οι κλοπές παροιμιώδεις, οι κακοπληρωτές ίσως και εκατομμύρια, η επεξεργασία λυμάτων υποτυπώδης, η αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων ανύπαρκτη.

Η ΕΥΔΑΠ έχει καταντήσει κράτος εν Κράτει και σιτίζει προνομιούχους υπάλληλους. Κρατεί ομήρους τους δήμους, εκείνους τουλάχιστον με τους οποίους διαπλέκεται και αγνοεί του υπολοίπους.

Αν θεωρείτε υπερβολικά τα λεγόμενά μας, πείτε μας τι λογική έχει η μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κρωπίας - Παιανίας προς επεξεργασία, σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων με 13 ενεργοβόρα αντλιοστάσια.

Περιμένουμε να δούμε από τους αρμοδίους και την ΕΥΔΑΠ (ΟΥΘ και τις άλλες δημοτικές αντίστοιχες) εκστρατεία πληροφόρησης των πολιτών και μεγάλη προσπάθεια περιορισμού τη κατανάλωσης και αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου υδάτινου πόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: