Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τσακάλια στους απολογισμούς, τσιμουδιά για ευθύνες και στρατηγικές αντιμετώπισης …

… Η έκταση που επηρεάστηκε τον Ιούλιο (γύρω στα 132.720 στρέμματα) αντιστοιχεί περίπου στο 60% των αθροιστικά καμένων εκτάσεων της χώρας μας από την 1η Ιανουαρίου 2022 (περίπου 215.000 στρέμματα).

Αναλυτικά, τον Ιούλιο (1η έως 31) οι πυρκαγιές έκαψαν περί τα 40.000 στρέμματα στη Δαδιά Έβρου, 27.800 στρέμματα στην Πεντέλη, 24.500 στρέμματα στη Λέσβο, 20.020 στρέμματα στις Μέλαμπες Κρήτης, 12.150 στρέμματα στην Ιτέα και 8.250 στρέμματα στις Πόρτες Πελοποννήσου.

Τα δεδομένα άντλησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS) και την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:11:30, Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 11:29).

Στις 4 Αυγούστου 2021, ασχοληθήκαμε στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά με τις πυρκαγιές:


·                 Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Πυρκαγιές, πυρκαγιές και πάλι πυρκαγιές …


Απευθυνθήκαμε σε όλους τους αρμοδίους. Απάντησε κανείς; ΟΧΙ. Γιατί άλλωστε να ασχοληθούν; Κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει τίποτε, ούτε και οι Νόμοι. Και ως αποτέλεσμα περιφρονούν τους πολίτες όταν απευθύνονται σε αυτούς. Έχουν άλλες σκοτούρες στο μυαλό τους. Με τους πολίτες θα ασχολούνται; Θα αρχίσουν τα καλοπιάσματα, κοινώς «γλειψίματα» μόλις προκηρυχθούν εκλογές. Ως τότε αφασία …

 

Την είδηση για τα καμένα στρέμματα το 2022 τη βρήκαμε στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. Έτσι μάλλον θα περάσει και αυτή απαρατήρητη.

 

Επανερχόμαστε στην πρότασή μας και επιμένουμε σε αυτή. Ακόμα και το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης δεν ασχολείται με τέτοια θέματα. Δε θέλουν προφανώς μπελάδες και να δυσαρεστήσουν πολλούς στα ανώτατα κλιμάκια και την υπόλοιπη επιτελική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: