Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ο επιτελικός μας πρωθυπουργός στην ΕΡΤ στις 10 Ιανουάριου 2024, στις 6μμ. …

Είδαμε όλη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ. 

Είπε πολλά ενδιαφέροντα και ευθύς εξ αρχής θέλουμε να επισημάνουμε: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός ανώτερου επιπέδου, παρασάγγας απέχοντα από όλους τους άλλους αρχηγούς των πολικών κομμάτων. Δεν είμαστε σε θέση να τον συγκρίνουμε με τις πολίτικές προσωπικότητές των άλλων χωρών μελών της ΕΕ, αλλά η όλη πορεία του δείχνει να είναι ένας ηγέτης αποδεκτός και ισότιμος με όλους τους άλλους.


 Ο κ. πρωθυπουργός ρωτήθηκε από τον νεόκοπο αστέρα εκ μεταγραφής στην ΕΡΤ κ. Κουβαρά, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους και κάνουν φασαρία, αλλά όχι τους πολίτες. 


Δε καταλάβαμε γιατί η κυβέρνηση άργησε τόσο να ασχοληθεί με το θέμα της ακρίβειας, ανέχεται κακές υπηρεσίες ελέγχου και επιβάλλει ισχνούς ελέγχους, μας κοροϊδεύει με τα μη εισπραττόμενα πρόστιμα, αποδεικνύεται χουβαρντάς στις  αγορές εξαιρετικά ακριβών εξοπλισμών χωρίς καμιά(;) εξασφάλιση συμμετοχής της ελληνικής βιομηχανίας. Ο κ. πρωθυπουργός τα είπε καλά για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά δεν αναφέρθηκε στο θέμα της Κύπρου (ελπίζουμε να το κάνει σύντομα, σε άλλη ευκαιρία). 


Δε ρωτήθηκε και δε μίλησε για τον υπερπληθυσμό της «Αθήνας», τη κακοφορμισμένη καθημερινότητα των πολιτών στην Αθήνα κυρίως, τη λαγνεία του για τα αυθαίρετα και την εκτός σχεδίου δόμηση, την επίθεση της κυβερνήσεως του εναντίον του Περιβάλλοντος και πολλά άλλα. 

Εγώ στη θέση του δημοσιογράφου θα τον ρωτούσα για τα θέματα που θίγονται στο δικό μας πρωτοχρονιάτικο μήνυμά μας στην ανάρτηση  https://simpleandclear.blogspot.com/2024/01/blog-post.html . 


Πάντως καλά κάνει ο κ. πρωθυπουργός και δίνει συνεντεύξεις, αλλά όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά προτιμούμε να δίνει συνεντεύξεις τύπου στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και όχι σε κανάλια και δημοσιογράφους επιλεκτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου