Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Το πρόβλημα με τους άνδρες …

«Το φεμινιστικό κίνημα», θεωρεί ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Ριβς, αποκάλυψε ότι τελικά «οι άνδρες χρειάζονταν τις γυναίκες τους περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες χρειάζονταν τους άνδρες τους»


Τι συμβαίνει με τους άντρες; Σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο τα στατιστικά είναι ανησυχητικά: αυξανόμενα ποσοστά ανδρών εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας, πεθαίνουν από υπερβολική χρήση ναρκωτικών, από αλκοόλ ή από αυτοκτονίες.

Το φαινόμενο των “θανάτων από απόγνωση” αφορά κυρίως τους άνδρες, η έξαρση των οπιοειδών φαρμάκων στις ΗΠΑ επηρεάζει κυρίως τους άνδρες, η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά σε άνδρες, η εμφάνιση ενός νέου, ακραίου μισογυνισμού που υποστηρίζεται από ίνφλουενσερ και απατεώνες του διαδικτύου εξαπλώνεται κυρίως σε ευάλωτους νεότερους άνδρες… (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 08.01.2024 • 20:30).

 Διαβάσαμε με ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλου (φαίνεται ότι έχει βρει το μυστικό να ασχολείται με πολύ ενδιαφέροντα θέματα, παρασάγγας μακριά από την ανελέητη βαβούρα που δημιουργούν οι δημοσιογράφοι έγκριτοι και μη).

Εμείς στις μαραθώνιες συζητήσεις που κάναμε ως νεόκοποι πτυχιούχοι του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστήμιου Αθηνων στο τέλος της δεκαετίας του’60 και σε ομάδα που είχε κατ΄ αρχάς συμφωνήσει με τον τότε καθηγητή Πυρηνική Φυσικής Αλκιβιάδη Αποστολάκη να προχωρήσουμε σε εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, θίξαμε και το θέμα της εξελισσόμενης διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπως διαμορφώνονταν την εποχή εκείνη, με φόντο την αγορά εργασίας.

Τότε το πανεπιστήμιο διόριζε ως «βοηθούς» (κατώτερη βαθμίδα επιστημονικού προσωπικού) από τις δικές μας φουρνιές μας κυρίως κυρίες, γιατί δεν είχαν το πρόβλημα της στράτευσης.

Λέγαμε τότε ότι οι κυρίες δεδομένου ότι έχουν να αντιμετωπίσουν οικογένεια, παιδιά και εργασία, εκπαιδεύονται σε μια νέα κατάσταση που θα τις κάνει ικανές να αποκοτούν σημαντικά νέα προσόντα και έτσι να διεκδικούν ανώτατες θέσεις και να έχουν εξαιρετικές προοπτικές. Παράλληλα οι άνδρες παραμένοντας στις πατροπαράδοτες ασχολίες/ρόλους τους θα έχουν στο μέλλον δυσανάλογα και λογικά λιγότερα εφόδια για την κατάληψη ανωτάτων θέσεων στην κοινωνία.

Βέβαια σήμερα δε διαπιστώνεται απόλυτη ανατροπή όπως την φανταζόμασταν τότε, αλλά σήμερα αναγνωρίζεται η ικανότητα των γυναικών να ανταποκρίνονται σε πολλαπλούς ρόλους και πέραν και μακράν από αυτούς που διεκδικούν ή είναι ικανοί να προσφέρουν/υπηρετήσουν οι άνδρες.

Φανταζόμαστε ότι το μήνυμα ελήφθη και το μέλλον λογικά θα είναι υπέρ των γυναικών …

Δεν υπάρχουν σχόλια: