Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Το πετρέλαιο στο νερό της Ζακύνθου ξεχείλισε το ποτήρι ..

Απαρχαιωμένα δίκτυα, έργα που κολλάνε στη γραφειοκρατία και αναποτελεσματικές εταιρείες ύδρευσης. Ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης μιλά στην «Κ» για το σχέδιο εθελοντικών συγχωνεύσεων

Ζάκυνθος | Shutterstock

«Ημουν πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ μόλις για 12 ώρες όταν συνέβη το γεγονός» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Ζακύνθου, Διονύσης Τουρκάκης, αναφερόμενος στη μόλυνση με πετρέλαιο του αγωγού υδροδότησης στην πόλη της Ζακύνθου. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου το μεσημέρι, όταν η έντονη μυρωδιά του πετρελαίου στο τρεχούμενο νερό οδήγησε σε επικοινωνία των κατοίκων με τη ΔΕΥΑΖ. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τουρκάκης κάνει λόγο για ένα «χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου», υποστηρίζοντας πως αυτό που συνέβη ήταν το αποτέλεσμα χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης του νησιού, με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΖ να είναι αποψιλωμένες.

Σημειώνεται πως η Ζάκυνθος υδροδοτείται από γεωτρήσεις οι οποίες φτάνουν τις 70 περίπου. Δεδομένου ότι το νησί δεν έχει διαρκή υδροδότηση, οι περισσότερες οικίες διαθέτουν δεξαμενές/ντεπόζιτα στις οποίες αποθηκεύουν το νερό που παρέχει ο δήμος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν το νησί «κατακλύζεται» από τουρίστες, οι διακοπές του νερού είναι συχνές και τα ντεπόζιτα ξεμένουν. Και όπως και σε πολλά άλλα μέρη της ελληνικής περιφέρειας, έτσι και στη Ζάκυνθο, οι πολίτες δεν πίνουν το νερό της βρύσης, αλλά εμφιαλωμένο (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18.01.2024 • 20:14).


Δε μας ενδιέφερα ο κ. Τουρκάκης και τα προβλήματα της Ζακύνθου. Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα όλης της Ελλάδος όσον αφορά την ύδρευση και ο πολλά βαρύς ΓΓ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Επί 5 χρόνια ο κ. Βαρελίδης με τι ασχολείται; Βόλτες προφανώς και φραπεδάκια εδώ και εκεί. Τώρα ξύπνησε ή τον ξύπνησαν και ως αγουροξυπνημένος λέει ότι θέλει.

Όχι μόνον δεν ασχολήθηκε με την καταστροφή του Ερασίνου, αλλά και όταν προκλήθηκε να ασχοληθεί με το θέμα της εξαφάνισης του αρχαίου ποταμού [ΣΣ: Την εξαφάνιση δρομολογήσαν οι Κ. Καραμανλής υπουργός Υποδομών και ο υφυπουργός Γ. Καράγιαννης και αυτός συγγενής του πρωθυπουργού] που δημιουργεί το Βιότοπο της Βραυρώνος και συμβιώνει αρμονικά με τον Αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνος, δήλωσε ότι δεν θα κάνει τίποτε, προφανώς λόγω της συγγένειάς του με το κ. πρωθυπουργό (αν δεν κάνουμε λάθος).

Τα προβλήματα των υδάτων και της υδροδότησης σε όλη την Ελλάδα είναι εντονότατα και η κυβέρνηση, η δημόσια διοίκηση και οι δήμοι δεν ασχολούνται σοβαρά, ενώ η ποιότητα είναι υποθετική και μόνον στα χαρτιά. Οι πολίτες όπου μπορούν δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις/κατανάλωσή τους και οι δήμοι έχουν βρει τη βολική συμπροφορά να «εξυπηρετούν» του δημότες. Η κυβέρνηση κάθε τόσο να κάνει συνολικές ρυθμίσεις με μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους συνολικά και εύχεται να μην προκύψουν κρίσεις και καταστροφές και αναγκη παρεμβάσεων. Η περίπτωση του δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας είναι χαρακτηριστική και χρήζει σοβαρής μελέτης και αξιοποίησης (στο κόλπο και η θρυλική ΕΥΔΑΠ, αν και εισηγμένη στοπ Χρηματιστήριο. Η όλη υπόθεση είναι ένα από τα πολλά μυστήρια του ελληνικού πολιτικού συστήματος). Έτσι όμως εξασφαλίζουν ψήφους, αφήνουν τα προβλήματα άλυτα.

Τώρα λέει ο κ. ΓΓ Βαρελίδης, θα δρομολογήσουν νέα προγράμματα. Σιγά σιγά παιδιά και μη τρέχετε …

Δεν υπάρχουν σχόλια: