Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Κλιμακωτό επίδομα γέννησης από 2.400 έως 3.500 ευρώ …

Ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών – Ισχύει αναδρομικά από το 2023


Από 400 έως και 1.500 ευρώ αυξάνεται μόνιμα και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν από 1η.1.2023 το επίδομα γέννησης, αναλόγως του αριθμού των τέκνων. Πρόκειται για το επίδομα που θεσμοθετήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2020, ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Δικαιούχος είναι η μητέρα που διαμένει μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχει ετήσιο ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Σήμερα η ενίσχυση ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23.01.2024 • 08:06).


Καλά τα επιδόματα, έστω και από μια κυβέρνηση που έχει μιλήσει απαξιωτικά για τις επιδοματικές πολιτικές και τις έχει αποκηρύξει (αλλά τις εφαρμόζει κατά κόρον) και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη από τις οικογένειες που έχουν παιδιά και λογικά και εκείνες που θέλουν να κάνουν παιδιά,  Αλλά το δημογραφικό δε λύνετε με τον τρόπο αυτό. Ακόμα και αν αυξηθούν και άλλο τα επιδόματα, σε μια έξαρση γενναιοδωρίας των κυβερνήσεων.

Παρακαλούμε να διαβάστε την ανάρτησή μας
https://simpleandclear.blogspot.com/2022/06/2022.html και την εκεί πρότασή μας.

Ελπίζουμε να μελετηθεί από την κυβέρνηση και να δοθεί ευρεία δημοσιότητα στην πρότασή μας ή και σε άλλες ανάλογής μορφής και με την ενδεδειγμένη επεξεργασία.

ΥΓ: Ισχύει και στην περίπτωση του δημογραφικού το ερώτημά μας: Πότε άραγε η κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση θα μάθουν να εφαρμόζουν τους νόμους και να απαντούν, ως ο Νόμος ορίζει, στους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου