Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Εξαιρετικώς επείγοντα ερωτήματα… σε σχέση με την ΤΝ/ΑΙ …

Η μικρή μας εμπειρία με τη δωρεάν έκδοση του εργαλείου της τεχνητής νοημοσύνης  ChatGPT οδήγησε τη σκέψη μας σε ένα αγωνιώδες ερώτημα: Πως μπορούν αξιοποιηθούν τα εργαλεία αυτά και οι δυνατότητες τους και οι επικείμενες βελτιώσεις, αν τα στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα (και μάλιστα στην Ελληνική γλώσσα), δεν είναι του απαραίτητου μεγάλου όγκου, ποιότητας, ποικιλίας, εύρους, χρονικής έκτασης και δεν είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλους.
 
Έχουμε ήδη αναφερθεί στις πιθανές αδυναμίες αξιοποιήσεως της ΤΝ/ΑΙ για ιατρικούς λόγους - βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2023/08/blog-post_8.html, αλλά και τα γενικότερα θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες (κατά την οπτική του υπουργού Επικράτειας κ. Άκη Σκέρτσου) – βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2023/10/blog-post_22.html.
 
ΥΓ: Μήπως είναι σκόπιμο να προγραμματιστούν δημόσιες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή ερευνητικών φορέων και πανεπιστημιακών τμημάτων πληροφορικής για να πληροφορηθούν οι πολίτες για τις δραστηριότητές τους στο τομέα της ΤΝ/ΑΙ  και τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά τους προγράμματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: