Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Γκρεμίζουν τον Κηφισό και γίνεται ξανά «ποτάμι»: Ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων …

Τα σχέδια σχετικά με τα ποτάμια της Αττικής και των Αθηνών που έχουν «εξαφανιστεί» από προσώπου γης εκφράζει η νέα δημοτική αρχής της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ποταμού που έχει εξαφανιστεί τελείως είναι ο γνωστός σε όλους τους Αθηναίους, Κηφισός


ο οποίος μπαζώθηκε και έγινε αυτοκινητόδρομος, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε ένα τεράστιο… πάρκινγκ, με μποτιλιαρίσματα που ξεπερνούν και τα 15 χλμ. Παρόμοια τύχη με τον Κηφισό είχαν και οι: Ιλισός, Ηριδανός, ρέμα Προφήτη Δανιήλ, Ποδονίφτης. Μερικά από τα ποτάμια και ρέματα που κάποτε διαπερνούσαν όλη την πόλη και σήμερα είναι σχεδόν ολοκληρωτικά εξαφανισμένα … (xristika.gr, 3 Ιανουαρίου 2024).

Σαν να έγινε ξαφνικά ένα θαύμα. 


Η κυβέρνηση του εκσυγχρονιστή επιτελικού μας πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να προωθεί και να επιβάλλει με τη βοήθεια των αναιδών και καταστροφικών εργολάβων, την οχετοποίηση των εναπομεινάντων ρεμάτων ιδίως της Ανατολικής Αττικής και να έρχεται η δήλωση του νέου δήμαρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, η οποία εισάγει επί τέλους και στην παραζαλισμένη και οπισθοδρομική Ελληνική κοινωνία, αυτά που κάνουν όλες οι πολιτισμένες χώρες του Πλανήτη: τη φυσική αποκατάσταση των οχετοποιημένων ρεμάτων και ποταμών.

 

Εκ διαμέτρου διαφορετικές αντιλήψεις και στρατηγικές.

 

Φυσικά τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα και δύσκολα θα βρουν το δρόμο τους εν Ελλάδι, των αυθαίρετων και της εκτός σχεδίου δόμησης, αλλά πρόκειται για φρέσκο αέρα στη καταθλιπτική πολιτική της κυβερνώσας παρατάξεως.

 

Προς το παρόν χαιρετίζουμε τη δήλωση και αναμένουμε εξελίξεις στο τομέα, αν οι προθέσεις είναι καλές και σοβαρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: