Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Μάνος Στέφανος: Εκτός σχεδίου ξεχαρβάλωμα …

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές προτάσεις του για την εκτός σχεδίου δόμηση. Μολονότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου, γενική είναι η εντύπωση ότι διευκολύνεται η εκτός σχεδίου δόμηση

Χωματουργικές εργασίες σε ελληνικό νησί – πρόκειται για τις περιοχές της χώρας που κατεξοχήν δέχονται πίεση για εκτός σχεδίου δόμηση. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που τη διευκολύνει, «προωθείται προ των ευρωεκλογών και είναι μια κυνική προσπάθεια ψηφοθηρίας σε μια κοινωνία δυστυχώς αδιάφορη», εκτιμά ο Στέφανος Μάνος. Φωτ. GETTY IMAGES

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τις νομοθετικές προτάσεις του για την εκτός σχεδίου δόμηση. Μολονότι δεν έχει δημοσιοποιηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου, γενική είναι η εντύπωση ότι διευκολύνεται η εκτός σχεδίου δόμηση. Τούτο κρίνεται από το υπουργείο απαραίτητο επειδή «χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει ακίνητα εκτός σχεδίου δεν μπορούν να τα εκμεταλλευτούν λόγω της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία απαγορεύεται η δόμηση σε αγροτεμάχια που στερούνται “πρόσωπο” σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22.01.2024 • 15:28).


Η φαντασία των κυβερνώντων δεν έχει όρια. Είναι άξια θαυμασμού. Ο επιτελικός μας πρωθυπουργός αποκαλύπτει στο θέμα αυτό την προκλητική θυσία του Περιβάλλοντος, προκειμένου να προσεταιριστεί τους ιδιοκτήτες παλιούς και νέους για ψηφοθηρικούς λόγους.

Δεν έχει δυστυχώς κανένα δισταγμό να διαλύσει το σύμπαν προκειμένου να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία. Ούτε και λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ και τις κατευθυντήριες Οδηγίες της ΕΕ!

Βέβαια το παλάτι του στα Χανιά ή τα παλάτια του είναι παράδεισοι περιβαλλοντικά αξιοπρόσεκτοι και φυσικά γενούν το φθόνο και τις απορίες για το πως τα απόκτησε, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αφορά ΟΛΟ το πολιτικό σύστημα και όχι μόνον τα δεξιά στελέχη της ΝΔ.

Πείτε μας ένα δημόσιο έργο το οποίο έλαβε σοβαρά υπόψη του το Περιβάλλον και πείτε μας ποιες είναι οι Ελληνικές πολιτικές για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ 2000; Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα εξ ολοκλήρου έχουν δημιουργήσει εστίες διαφωνούντων πολιτών – δικαίως ή αδίκως – που διαμαρτύρονται σε κάθε κίνηση και απόφαση αξιοποιήσεως περιοχών ή φυσικών πόρων. Όλα γίνονται εις βάρος του Περιβάλλοντος κα όχι με οδηγό και στρατηγική διατήρησης και διαφύλαξης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Λέτε να αλλάξει κάποτε τακτική η κυβέρνηση; Με αρμόδιους υφυπουργούς σαν τους Ταχιάο, Ταγαρά και άλλες ιδίου βεληνεκούς και απόψεων «προσωπικότητες», το Περιβάλλον θα βάλλεται από κάθε αρμόδιο και κάθε αρμόδια υπηρεσία, όπως τα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος πρωτίστως.

Το άρθρο του σεβαστού και αποτελεσματικού πρώην υπουργού είναι κόλαφος κατά των κυβερνώντων. Αλλά το αυτί τους δεν ιδρώνει με τίποτε. Θα σταματήσουν όταν ξεπατώσουν το σύμπαν και θα έχει σιγήσει κάθε λογική φωνή διαμαρτυρίας.

ΥΓ: Να μας πληροφορήσει η κυβέρνηση με ποια λογική ξεπατώνεται το υγιές οικολογικά και περιβαλλοντικά εναπομείναν τμήμα των 8 χιλιομέτρων του αρχαίου ποταμού Ερασίνου στο Μαρκοπουλο Μεσογαίας και μετατρέπονται – και με άδειες τίνος – όλοι οι ελαιώνες και αμπελώνες των Μεσογείων σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου