Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


10 Νοεμβρίου 2018

Η έρευνα φέρνει την Ε.Ε. πιο κοντά στο μέλλον. Την Ελλάδα …


Ρούχα που διαβάζουν τον καρδιακό παλμό, οθόνες που τυλίγονται, εμβόλια που αντέχουν στη ζέστη, μηχανές που ανιχνεύουν τοξικά νανοϋλικά σε τρόφιμα και καλλυντικά, συσκευές που εντοπίζουν απαγορευμένες ουσίες σε αποχετευτικούς σωλήνες για την ανακάλυψη παράνομων εργαστηρίων, κάμερες ενσωματωμένες στα ρούχα αστυνομικών που μεταδίδουν ζωντανά εικόνες και ήχους στο κέντρο επιχειρήσεων, τεχνητά νευρωνικά δίκτυα που παράγουν τη δική τους γνώση... Τα τελευταία 30 χρόνια, η Ε.Ε. έχει επενδύσει 200 δισ. ευρώ στην έρευνα και την καινοτομία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΟΣΜΟΣ 05.11.2018).

Πολύ καλά για την ΕΕ και τις προοδευτικές χώρες που την απαρτίζουν.

Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα;

Όχι πολλά πράγματα από ότι φαίνεται. Όταν καλείται ένας σημαντικός παράγων της έρευνας στην Ελλάδα να αναδείξει τα επιτεύγματά της και αυτός περιορίζεται μόνον στα δικά του και των συνεργαζομένων με αυτόν, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Ασφαλώς υπάρχουν καλοί ερευνητές και όρεξη για σκληρή και επίπονη εργασία. Τα πλαίσια όμως είναι περίπλοκα και εν πολλοίς ακατάλληλα και ακόμα δεν έχουν δρομολογηθεί οι σωστές λύσεις.

Μόνη εξαίρεση οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Ερεύνης (γνωστοί και ως ΕΚΛΕ). Αλλά ποτέ δεν αναφέρονται σε αυτούς οι επί κεφαλής των φορέων και των διαμορφωτών των πολιτικών για την Έρευνα (βλέπετε π.χ. http://simpleandclear.blogspot.com/2013/07/blog-post_657.html ). Αυτό δείχνει αδυναμία να γίνουν τα μεγάλα απαραίτητα βήματα που θα φέρουν και τα πολύ καλά αποτελέσματα προς όφελος των νέων, των γνώσεων και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου