Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Επενδύστε στην καινοτομία, όχι στην παρανομία …

POS στην Κίνα, σπίτι στην Αθήνα
Τον Αύγουστο η «Τρίαινα» της ΑΑΔΕ ψάρεψε στη Μύκονο τερματικά αποδοχής καρτών (POS) συνδεδεμένα με την Ελβετία. Προ διετίας είχαμε τη «μηχανή» με τα POS από τη Βουλγαρία που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό. Έτσι, παρακάμπτονταν τα capital controls.

                                                    

Κεφαλαιακοί περιορισμοί ισχύουν, όμως -για άλλους λόγους- και στην Κίνα, αλλά όταν υπάρχει χρήμα όλα πάνε πρίμα. Μέχρι η σκοτεινή ύλη υποψίες να κινήσει. Πώς γίνεται αντιληπτή έμμεσα μέσω των βαρυτικών επιδράσεων που ασκεί στην ας πούμε «κανονική» ύλη, έτσι και με τα ελληνικά POS στην Κίνα κάποιοι πήραν σπίτι στην Αθήνα. Και κυρίως «Χρυσή Βίζα» (Golden Visa), που τους διασφαλίζει ελεύθερη μετακίνηση στην ευρωπαϊκή επικράτεια και δικαιώματα που απορρέουν από την ιθαγένεια … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:08:39, Πέμπτη,01 Νοεμβρίου 2018 08:39).

Προφανώς η αναξιοπιστία του κράτους, το σαθρό δικαστικό σύστημα, οι συνεχείς «εκσυγχρονιστικές» παρεμβάσεις στους νόμους που κάνουν τη ζωή των εγκληματιών και  των παρανομούντων καλύτερη, ευκολότερη και με ανεκτές συνέπιες, σε συνδυασμό με ένα άχαροι και  αναποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα και πολλές άλλες πρακτικές που έχουν σχεδόν καθιερωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών, ωθούν εν τέλει στρατιές Ελλήνων πολιτών να βρίσκουν το παιχνίδι της παρανομίας ελκυστικό, προκλητικό και προσοδοφόρο.

Αν η ενέργεια που αφιερώνεται σε παράνομες πρακτικές, έβρισκε διέξοδο σε παραγωγικές δραστηριότητες και σε καινοτόμες προσεγγίσεις θεμιτών και αξιόλογων δραστηριοτήτων, η Ελλάδα θα γίνονταν (ασφαλώς είναι πρόβλεψη και όχι απόδειξη) Ελβετία και ίσως ακόμα καλύτερη.

Αλλά. Οι αυθέντες μας επιλέγουν το δρόμο της Κακίας και όχι της Αρετής, Και όσα μάθαμε στο σχολείο είναι απλώς για τους αφελείς και τους νομοταγείς ηλίθιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου