Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Χωλαίνει η Ελλάδα στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων και λυμάτων ….

Η διαχείριση των αποβλήτων εμφανίζεται το μεγαλύτερο αγκάθι της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα, την ώρα που οι δείκτες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των αερίων του θερμοκηπίου, στέλνουν θετικό μήνυμα, καταγράφοντας μείωση ή σταθεροποίηση.


Σύμφωνα με την έκθεση για το Περιβάλλον που έδωσε χθες στην δημοσιότητα το ΥΠΕΝ και εκπονήθηκε για λογαριασμό του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, η διαχείριση αποβλήτων αποτελεί τον πιο προβληματικό τομέα …
. (Πρώτο Θέμα, 
2/11/2018).

Αξίζουν έπαινους και μεγάλη επιβράβευση οι γραφειοκράτες των χιλιάδων φορέων που λειτουργούν (;) και ευδοκιμούν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Τι μας είπαν οι κύριοι που εκπόνησαν την έκθεση; Αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες εδώ και χρόνια και ζαμάνια.

Το σχετικό άρθρο δε μας λέει αν υπάρχει ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της κατάστασης και  πότε θα τεθεί σε αρμογή. Ελπίζουμε να υπάρχει αν και αμφιβάλλουμε από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα υπάρχει στα υγρά απόβλητα και την αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων, αλλά και στη διαχείριση των τοξικών αποβλήτων. Θέμα για το οποίο φωνάζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Μάλλον πρέπει να καλέσουμε Τούρκους να επιληφθούν του θέματος. Οι δικοί μας διαπλεκόμενοι αριβίστες και τυχάρπαστοι κυβερνώντες δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε και  τίποτε σωστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου