Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Τα δικαστήρια (δεν) είναι Εθνικό Νομισματοκοπείο …

Το 1975, η Αναθεωρητική Βουλή υιοθέτησε το Ζ΄ Ψήφισμα στο οποίο περιλαμβανόταν και η ρύθμιση του 1964. Ετσι, διαμορφώθηκε μια συνταγματικής δεσμευτικότητας ρύθμιση ότι οι βουλευτές λαμβάνουν αποζημίωση ίση με του προέδρου του Αρείου Πάγου. Στη δεκαετία του 1980, τα ελληνικά δικαστήρια ερμήνευσαν τη διάταξη αυτή από την άλλη πλευρά και αποφάνθηκαν ότι οι αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου ταυτίζονται με αυτές των βουλευτών. Εκτοτε, κάθε φορά που οι βουλευτές ψήφιζαν κάποια αύξηση ή ειδική μισθολογική/φορολογική διάταξη, οι δικαστές διεκδικούσαν με προσφυγές στα δικαστήρια την επέκτασή της σε εκείνους. Και συνηθέστατα το επετύγχαναν.

Και όμως κάνουν ότι θέλουν ... 

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η απόφαση του λεγόμενου Μισθοδικείου το 2006 που επικαλούμενη τις αποδοχές του προέδρου της ΕΕΤΤ, επέφερε αυξήσεις σε χιλιάδες δικαστικούς, κοστίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και παραγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα των δύο περιπτώσεων: η θητεία του προέδρου της ΕΕΤΤ είναι ολιγόχρονη(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 2.11.2018 : 23:30).

Είναι να βγαίνει κανείς από τα ρούχα του. Αλλά δε χρειάζεται να αγανακτούμε . Τα ξέραμε, τα ανεχόμαστε τα λουζόμαστε. Το παιχνίδι παίζεται καλά και οι μάγκες βουλευτές – κατά ο κοινόν βολευτές – και  οι δικαστικοί την έχουν κοινώς βρει και εξασφαλίσει μέσω Βουλής άνετη και χωρίς δυσκολίες ζωή εις υγείαν του κορόιδου.

Και όλα αυτά λέει με συνταγματική κάλυψη. Έτσι είναι παιδιά. Και κερατάδες και δαρμένοι.

Αυτό δεν είναι Σύνταγμα. Είναι ο ορισμός της διαπλοκής των ελίτ της χώρας εις βάρος της και εις βάρος των νομοταγών πολιτών. Των αιωνίων κορόιδων.

Και μην περιμένετε. Τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει με τη συνταγματική αναθεώρηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι και αυτοί σαρξ εκ της σαρκός των. Κομπιναδόροι και εκμεταλλευτές του δημοσίου.

ΥΓ: Έχουμε προβάλει και  εμείς την άποψη από το Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά ότι κανένα δικαστήριο δεν είναι λογικό να ανατρέπει κυβερνητική πολιτική στην οικονομία. Τουλάχιστον για λόγους ισονομίας, Θεμελιώδους αρχής του Συντάγματος και των Νόμων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου