Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ο Ελληνικός τουρισμός ξεφουσκώνει …

Handelsblatt: Θα έχει ο ελληνικός τουρισμός την τύχη του Ίκαρου;

Υπό τον τίτλο «Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ποντάρουν μαζικά στην Ελλάδα - ωστόσο υπάρχει η απειλή πτώσης», η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, 
               
                                              

σημειώνοντας ότι «μετά την τουριστική έκρηξη της περασμένης σεζόν, οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές (σ.σ. ξενοδοχεία, πτήσεις κ.α.) στην Ελλάδα. Με μεγάλο ρίσκο, όπως διαφαίνεται τώρα» … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:01:15, Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 00:09).


Η μονοκαλλιέργεια τουρισμός στην Ελλάδα πρέπει να τερματιστεί. Θα μας βρουν πολλά δεινά στο μέλλον, αν συνεχίσουμε όπως πάμε σήμερα: «στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Δε μπορούμε να πούμε ότι θα σκάσει η προφανής και ευδιάκριτη φούσκα. Εκείνο που είναι σίγουρο ότι σύντομα θα αρχίσει να ξεφουσκώνει. Και  όλες οι γειτονικές χώρες μαθαίνουν, ενώ εμείς περνάμε αρειμανίως τοι καιρό μας φιλοσούνρτες μετ΄ ευτέλειας στις καφετέριες της επικράτειας.

Ποιος θα σταματήσει το κατήφορο; Κάποιος εμπνευσμένος ηγέτης που δε φαίνεται στον ορίζοντα; Οι πολίτες, που αγωνίζονται να εξασφαλίσουν μεροκάματο; Οι μάγκες που διαθέτουν άπειρο χρόνο αλλά, στάλα μυαλό και ικανότητες; Οι προστάτες μας, που ενδιαφέρονται μόνον για τι υποχρεώσεις μας; Οι συνταξιούχοι, που εξελίσσονται στο μέγα πρόβλημα της χώρας; Οι νέοι μας που ψηφίζουν στα 16 τους, αλλά έχουν τα μυαλά στη Φύση τους;  Οι κκ. καθ. ΑΕΙ που κυνηγούν τις κομματικές και  κυβερνητικές θέσεις, βγάζοντας μαχαίρια; Οι επιχειρηματίες της αρπαχτής; Ποιοι;

Αν εσείς προσφιλείς λιγοστοί αναγνώστες ξέρετε ή υποψιάζεστε κάποιους, σας παρακαλούμε να το πείτε και σε μας να αναθαρρήσουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου