Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Μήπως είναι καιρός να σκεφτούμε για άλλου είδους ποινές και φυλακές …

Λογικά πρέπει να υιοθετηθεί το αξίωμα: Φυλακή δεν σημαίνει περιορισμός σε κελί και να περιμένεις να περάσει η ημέρα, χωρίς να κάνεις τίποτε.

Η φυλακή πρέπει να γίνει συνώνυμη με κατάλληλη καθημερινή εργασία ή απασχόληση και αμοιβή στον εργαζόμενο προκειμένου να εξασφαλίζει τα προς το ζην και πιθανώς αποταμιεύσεις.

Σε πολλές φυλακές του κόσμου οι έγκλειστοι κατασκεύαζαν αντικείμενα χρήσιμα για το κράτος. Αλλά και εδώ για παράδειγμα παρασκεύαζαν ψωμί και αρτοσκευάσματα (δεν ξέρουμε αν γίνεται και σήμερα) για νοσοκομεία και άλλες μαινάδες.

Σήμερα οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες στους ανθρώπους. Και μαθαίνουν ότι μπορεί να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες και να κερδίζουν χρήματα εργαζόμενοι εξ αποστάσεως.

Καταδικασμένοι μπορούν επίσης κάτω από ορισμένες συνθήκες να δουλέψουν στη συντήρηση κτηρίων και υποδομών, αντικείμενο εντελώς παραμελημένο στην Ελλάδα, αλλά εντελώς απαραίτητο. Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς στους οποίους θα ήταν δυνατόν και επιθυμητό να απασχοληθούν άνθρωποι που πρέπει να εκτίσουν ποινές που επιβάλλει ο Νόμος. Και φυσικά πρέπει να αναθεωρηθούν πολλές απόψεις και να επιβληθεί η κοινωνική εργασία για ορισμένης φύσεως παραβατικές συμπεριφορές οικονομικής φύσεως κυρίως, αλλά και ιδίως για παραβατικές συμπεριφορές νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου