Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Υπάρχει τρόπος να γυρίσουν πίσω οι 500-600 χιλιάδες Έλληνες …

Το πολιτικό σύστημα λέει σαφέστατα όχι.Το πρόβλημα δεν είναι τα λόγια και οι δηλώσεις, αλλά τα προγράμματα και γενικώς τα έργα των κυβερνώντων.

Ασφαλώς μερίδιο στην άθλια αυτή εξέλιξη έχουν όλοι οι πρωταγωνιστές του δύσμοιρου τούτου τόπου όπως η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες, οι δήμοι, η επιχειρηματική κοινότητα, οι θεσμοί, η Δικαιοσύνη, το εκπαιδευτικό σύστημα, το σύστημα Υγείας, η δημόσια διοίκηση, οι πνευματικοί ταγοί κα.και κα.

Τι θα έκανε η γιαγιά μου για να λύσει το πρόβλημα της δημιουργίας συνθηκών επιστροφής των ανθρώπων αυτών;

Θα έκανε μια σειρά από ισοβαρές μελέτες για να διαπιστωθεί που ευδοκιμούν οι Έλληνες του εξωτερικού, σε ποιες δραστηριότητες ενεργοποιούνται, τι τους θέλγει, τι επιδιώκουν, πως ζουν, ποιες είναι οι οικογενειακές τους αξίες, πως θέλουν να μεγαλώσουν και να μορφώσουν τα παιδιά τους, πως συμπεριφέρονται οι εργοδότες τους και οι αρχές του τόπου διαμονής τους, πως αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, πως και πόσο αποταμιεύουν, ποια είναι τα ασφαλιστικά συστήματα στα οποία έχουν αποθέσει τις ελπίδες τους για την περίπτωση που θα τερματίσουν τον εργασιακό βίο τους ή θα βρεθούν εκτός εργασίας για μικρά ή μεγαλύτερα διαστήματα, πως εξασφαλίζουν ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας, αν και πως τα νομικά πλαίσια της χώρας ή της περιφέρειας στην οποία δραστηριοποιούνται καλύπτουν τις ανάγκες τους και την ανάγκη καταφυγής σε αυτές και άλλες παραμέτρους της ζωής στις χώρες της επιλογής τους, της λεγομένης τυπικά αλλά και ουσιαστικά δεύτερης πατρίδας τους.

Οι μελέτες αυτές πρέπει να είναι ταχύτατες, άμεσες, διαφανείς, δημόσιες και επαναλαμβανόμενες περιοδικώς ή τυχαίως. Σήμερα μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως μέσω τηλεματικών εφαρμογών και να έχουν πολύ μακρό κόστος.

Έτσι η σοβαρή Ελλάς θα μπορεί να διαμορφώσει εικόνα του τι πρέπει να γίνει, τι πρέπει να διορθωθεί και τι να απομακρυνθεί, ώστε το ελληνικό εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον να προσεγγίσει εκείνο ή εκείνα που εμφανίζονται θελκτικά και ενδιαφέροντα.

Έχοντας τα στοιχεία αυτά την Ελλάδα θα πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις που διαθέτει για τη δημιουργία προγραμμάτων και συνθηκών ευνοϊκών για τους  Έλληνες του εξωτερικού αλλά και για τους εντός της Ελλάδος νέους και νέους οικογενειάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου