Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Το περιβάλλον ως μοχλός ανάπτυξης …

Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη, να αποτελέσει βραχίονα δημιουργίας εξειδικευμένης τεχνογνωσίας με σημαντικές δυνατότητες εξαγωγής και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ώστε να δημιουργηθεί υπεραξία για την οικονομία και χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

                                                          

Ο τομέας της διαχείρισης της ενέργειας, της εξοικονόμησής της και της ευρείας επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) έχει επίσης μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές

Οι αρχές της κυκλικής οικονομίας (Circular Economy), η βασική στρατηγική που προωθεί και η Ε.Ε. ως μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης και περιβαλλοντικής διαχείρισης για την επόμενη δεκαετία, θα αποτελεί το πλαίσιο των στρατηγικών για το περιβάλλον.

Η αλλαγή που απαιτείται να γίνει στο υπάρχον μοντέλο ανάπτυξης μέσω της προσέγγισης της κυκλικής οικονομίας βασίζεται στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπαρχόντων πόρων και στη μείωση των απωλειών κατά τη χρήση. Αναμένεται δηλαδή ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας να λογίζονται τα απόβλητα ως υλικοί αλλά και ενεργειακοί πόροι, με στόχο να μη μένει τίποτα αναξιοποίητο,

Η επαναχρησιμοποίηση του νερού και η χρήση του για άρδευση, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων λειψυδρίας που αντιμετωπίζει έντονα η χώρα μας σε πολλές περιοχές, με κορυφαίο παράδειγμα την Κρήτη, είναι μείζονα προβλήματα, και τεχνολογικές καινοτομίες, όπως οι σύγχρονες μονάδες αφαλάτωσης που μπορούν να δώσουν λύσεις στα νησιά, θα πρέπει να υιοθετηθούν άμεσα … . (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , 24.06.2019 : 17:50).


Ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Αραβώση Τα λένε και τα ξεναλένε οι επιστήμονες και τα δυνατά μυαλά του Πλανήτη, αλλά στην Ελλάδα του 2019 δε φθάνουν τα μηνύματα ούτε και συγκινείται κανένας. Σποραδικές παρουσιάσεις στα ΜΜΕ και άρθρα σαν το συγκεκριμένο όποτε αποφασίσει ο αρχισυντάκτης και αντιληφθεί ότι υπάρχουν και μερικοί ενδιαφερόμενοι.

Οι αρχές κοιμούνται μακαρίως, ενώ Περιφέρειες, δήμοι και κυβέρνηση εργάζονται σχεδόν μόνον για την απόκτηση πλούτου, επιρροής και εξασφάλιση επανεκλογής. Τα υπόλοιπα είναι για τους βλάκες και τους ονειροπόλους.

Έχουμε ξαναμιλήσει για την ανάγκη αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων που αυτά παράγονται, αλλά το κραταιό ΣτΕ δεν ασχολείται παρά με το τι γράφουν οι θλιβεροί νόμοι που καταδυναστεύουν τη σύγχρονη ζωή. Η περίπτωση του Μαρκοπούλου είναι χαρακτηριστική και  ο νέος δήμαρχος πρέπει να σηκώσει τα μανίκια και να ηγηθεί της άμεσης αξιοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων που ο υπό κατασκευή αγωγός του ΚΕΛ Κρωπίας – Παιανίας θα μεταφέρει στη θάλασσα ανοιχτά του Πόρτο Ράφτη.

Επισημαίνουμε τις αναφορές στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά για τα απόβλητα και την αξιοποίηση των επεξεργασμένων υδάτινων όγκων που είναι ο μεγαλύτερος πόρος απαραίτητου νερού για πολλές χρήσεις. Η άκριτη διάθεση όπως μας βολεύει στη θάλασσα καταντά σήμερα έγκλημα εκ προμελέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου