Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Γιατί η άμμος θεωρείται ο νέος χρυσός …

Η άμμος για μπετόν είναι περιζήτητη λόγω του κατασκευαστικού οργασμού παγκοσμίως. Ακόμα και παράνομα, επιτήδειοι αφαιρούν με εκσκαφείς άμμο από παραλίες σε θάλασσες και ποτάμια με στόχο το κέρδος. 

                                                      

Μετά το νερό η άμμος είναι το πιο περιζήτητη πρώτη ύλη στον κόσμο, διαπιστώνει σε έκθεσή του το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα UNEP του ΟΗΕ. Οι ειδικοί του Προγράμματος υπολογίζουν την ζήτηση από 40 μέχρι 50 δις τόνους το χρόνο. Άμμο βρίσκουμε σήμερα σε περισσότερα προϊόντα από ότι φανταζόμαστε: γυαλί, καλλυντικά, προβολείς οχημάτων, οθόνες κινητών και οδοντόκρεμες.

Επιπλέον η άμμος χρησιμοποιείται στο φιλτράρισμα του νερού, τον εξωτερικό καθαρισμό κτηρίων ακόμα και το σύστημα φρένων των τραίνων. Είναι ωστόσο απαραίτητη κυρίως στον κατασκευαστικό κλάδο. Μέσα στα τελευταία 20 χρόνια η ζήτηση για άμμο στις κατασκευές τριπλασιάστηκε … (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:19:36, Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 19:31).


Το θέμα είναι πλέον ενδιαφέρον και πρέπει να τύχει της προσοχής όλων μας. Αλλά και εύκολα κατανοητό.

Το θέμα δεν έχει άραγε ποτέ απασχολήσει εμάς τους κοινούς Έλληνες θνητούς; Ας μην ξεχνάμε ότι εδώ στην Ελλάδα πάντοτε υπήρξαμε πρωτοπόροι.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις παράνομες αμμοληψίες από ποταμούς και παραλίες με το έτσι θέλω, από παράνομους, αδίστακτους αλλά  πρωτοπόρους λαθροεπιχειρηματίες που πουλούσαν την άμμο στα άπειρα νόμιμα και παράνομα εργοτάξια και θησαύριζαν ενώ το ελληνικό δημόσιο έκλεινα τα μάτια, δεν καταλάβαινε ή μέσω των δαιδάλων της νομοθεσίας και των πολυπλόκων αρμοδιοτήτων παρακινούσε τις παρανομίες και τα κονόμαγαν όλοι.

Και μετά εφευρέθηκε η αναρρόφηση άμμου από θαλάσσια πεδία και εκεί έγινε και πάλι το σώσε. Μετασκευάστηκαν και ειδικά καράβια. Ο επιχειρηματίας ρουφούσε την άμμο από το βυθό όπου τον βόλευε και βόλευε και τις αρχές, όσους έχτιζαν και εργολάβους. Χωρίς πρόνοια για το περιβάλλον, χωρίς μελέτες επιπτώσεων, χωρίς προστασία ευαίσθητων θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Όλα το βωμό της κονόμας και του εύκολου και παρανόμου πλουτισμού.

Λέτε τώρα να μπει κάποια τάξη; Αμφιβάλλουμε. Μάλλον κατά ΄την προσφιλή μας μέθοδο θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ασχοληθούμε με το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου