Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μήνυμα αγωνίας για τα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία …

Το μήνυμα που στέλνουν οι μαθητές και οι γονείς είναι εμφατικό, ξεκάθαρο: το υψηλό επίπεδο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων πρέπει να διατηρηθεί και να μπολιάσει όλη τη δημόσια εκπαίδευση. 

Συνολικά 3.073 μαθητές δήλωσαν ότι επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις πανελλαδικού τύπου στη Νεοελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά για να διεκδικήσουν μία από τις 448 θέσεις των Πρότυπων Γυμνασίων, το επόμενο σχολικό έτος. 

Αυτό αποδεικνύεται και από την τεράστια ζήτηση για τις θέσεις των 55 Πειραματικών Σχολείων και πέντε Προτύπων Σχολείων. Και αυτό παρά την υποβάθμιση των Πρότυπων-Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) επί ΣΥΡΙΖΑ, από το 2015 και μετά … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 20:25, 20 Ιουνίου 2019).

Είναι δραματικό μια μαθήτρια που φοίτησε σε Πειραματικό σχολείο της εποχής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μιλά με τέτοια θλίψη και να περιγράφει καταστάσεις που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβαίνουν σε καμιά χώρα και ιδιαίτερα αν αυτή η χώρα είναι η Ελλάδα. Χώρα ανθρώπων που έδωσε στην ανθρωπότητα τα μεγαλύτερα πνεύματα,  που διατύπωσαν πανανθρώπινες αξίες και ανέδειξαν τους άριστους και αιώνιους καινοτόμους του πνεύματος. Φυσικά οι τιτάνες αυτοί δεν εκπαιδευτήκαν σε σχολεία σαν αυτά της Ελλάδας του σήμερα, που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτες του θλιβερού διαμετρήματος όπως ο πρωθυπουργός Αλ, Τσίπρας.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τιμώρησαν μεταξύ των άλλων όλους τους νέους που είχαν την ατυχία να είναι μαθητές και φοιτητές στην περίοδο 2015- 2019. Τους στέρησαν πολύτιμα στοιχεία που μπορούσαν να αναδείξουν την προσωπικότητα τους και δασκάλους που θα ενθάρρυναν τα παιδιά μας να δημιουργήσουν και να αναδείξουν τα ταλέντα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου