Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Τα 10 μεγάλα project που πρωταγωνιστούν στις Υποδομές της Αττικής …

Ειδήσεις από το ypodomes.com : … Μέσα στο 2019 περιμένουμε να ξεκινήσει και το έργο προμήθειας των αστκών λεωφορείων νέας γενιάς στην Αθήνα. Το 2019 επίσης αναμένεται να ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα για τη Διευθέτηση του Ρέματος Ερασίνου στην Αν.Αττική και το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Σμύρνης ….

Εμείς είμαστε αντίθετοι στο έργο, που σχεδιάστηκε αμέσως μόλις ανέλαβε ο κ. Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός, αποζημιώθηκαν επί υπουργίας κ. Γεωργίου Σταθάκη οι καταπατητές της κοίτης του αρχαίου ποταμού Ερασίνου, αμέσως τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός και μετατοπίστηκε παραλόγως η κοίτη του Ερασίνου προς το Μουσείο, προφανώς με αδιαφανείς μεθοδεύσεις δημοτικών αρχών, της αυθαίρετης ταβέρνας και του μεγάλου ξενοδοχείου της περιοχής.

Η Ορνιθολογική Εταιρεία είχε προσφύγει κατά του έργου και των μεθοδεύσεως που επακολουθήσαν την ανακοίνωσή του, αλλά είναι άγνωστο ποια ήταν η κατάληξη.

Κανείς βέβαια δεν μιλά για τον ταμιευτήρα Βάραμπα, το Ολυμπιακό έργο που εξαφανίστηκε, τη ρύπανση που μεταφέρεται από το αεροδρόμιο στη θαλάσσια περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 της Βραυρώνος και ποιο πρόσφατα, για τη «διευθέτηση του ρέματος του Αγίου Γεωργίου» που θα μεταφέρει – ελπίζουμε – και αυτό επεξεργασμένα λύματα στον Ερασίνο.

Η λογική λέει ότι απαιτείται συνολική αναθεώρηση της διαχείρισης των υγρών ρύπων (και των στερεών φυσικά) της κεντρικής Ανατολικής Αττικής, σε συνδυασμό με τα έργα επεξεργασίας λυμάτων που εκτελούνται, έχουν ανακοινωθεί ή θα εκτελεστούν στην Ανατολική Αττικής με κοινό αποδέκτη τον Νότιο Ευβοϊκό.

Πολίτες γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Η ρύπανση απειλεί όλους μας εξαιτίας ανικάνων και διαπλεκόμενων δημοτικών αρχόντων, οικονομικών συμφερόντων, κυβερνήσεων και αφασίας όλων των εποπτικών αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου