Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Καιρός για σοβαρούς μάνατζερ (διαχειριστές) στα ΑΕΙ της Ελλάδος …

Δοκιμάσαμε πρυτάνεις επί πρυτάνεων όλων των ειδικοτήτων, ιατρούς, νομικούς, δικηγόρους, φιλολόγους, γλωσσολόγους, οικονομολόγους, ιστορικούς και άλλους πολλούς

Τι κατάφεραν όλου αυταί οι λαμπροί επιστήμονες; Σχεδόν τίποτε. Διαχειρίστηκαν και παρέδωσαν ένα πανεπιστήμιο που λειτουργεί από μόνο τους χωρίς προοπτικές, διεθνείς διακρίσεις, σοβαρή συνεισφορά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, μάλλον οπισθοδρομικό, που βολεύει εαυτούς και αλλήλους, τα παιδιά τους και τους φίλους τους. Και ιδρύματα που έχουν πλέον καταντήσει άντρα αναρχικών, αντικοινωνικών συμπεριφορών και στυλοβάτες παλιών αντιλήψεων και εξαρτήματα κυβερνήσεων που δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο σύγχρονο κόσμο και δεν έχουν φιλοδοξίες και οράματα, αλλά  ούτε και τις απαραίτητες ικανότητες.

Ξέρω, ξέρω. Θα μου πείτε για τους λαμπρούς επιστήμονες που αποφοίτησαν και διαπρέπουν κυρίως στο εξωτερικό. Γιατί εδώ τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Όλοι έχουν αυτονομηθεί και ο καθείς κάνει ότι μπορεί και του επιτρέπει η προσωπικότητά τους. Συνήθως με μέτρια αποτελέσματα και φωτεινές λίγες εξαιρέσεις.

Για αυτές τις επιτυχίες όμως υπεύθυνη είναι η Μάνα Φύση και η Κανονική Κατανομή (Gaussian distribution). Ότι και να κάνει ένα σύστημα υπάρχουν 10 – 15% των απόφοιτων που θα διαφέρουν, θα διακρίνονται και θα ευδοκιμούν ανταγωνιζόμενοι τους περσότερους όμως από 15% ομολόγους τους, σε άλλα σοβαρά και οργανωμένα ακαδημαϊκά και επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Καιρός λοιπόν να αναλάβουν τη διαχείριση των ΑΕΙ καταξιωμένοι διαχειριστές που θα εκπονήσουν και θα δρομολογήσουν αναπτυξιακά σχέδια, που θα παρέχουν ευκαιρίες σε νέους φοιτητές και επιστήμονες, ενώ θα ενθαρρύνουν και θα υποστηρίζουν κάθε καινοτομία, κάθε ερευνητική πρωτοπορία και θα εξασφαλίζουν εκπαιδευτικές διεργασίες σύγχρονες, αποτελεσματικές και κατάλληλες για το  σύγχρονο κόσμο.

Οι θέσεις αυτές θα προκηρύσσονται, δεν θα αποκλείονται μη Έλληνες και θα έχουν 5-ετή θητεία, με ετήσιο απολογισμό και αξιολόγηση του έργου τους.

Ελπίζουμε να ανοίξει ένας εποικοδομητικός διάλογος επ΄ αυτού αν και δε βλέπουμε καμία παρόμοια κίνηση από τα μέλη των ανωτάτων ιδρυμάτων. Κοιμούνται; Βολεύονται; Επωφελούνται; Έχουν εξασφαλιστεί; Δεν ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου