Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Λέσβος: 530 μετανάστες με 13 βάρκες βγήκαν μέσα σε λίγα λεπτά στις ακτές του νησιού ...

Σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει συμφωνήσει με Ελλάδα και ΕΕ η Τουρκία στέλνει νέα κύματα μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας - Μεταφέρονται όλοι στο ΚΥΤ Μόριας που ήδη ασφυκτιά από τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται σε αυτό.

© Παρέχεται από: 24 Media Digital S.A. 29/8/2019

Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στο νησί της Λέσβου. Λίγα λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα, μαζικά και οργανωμένα, 13 βάρκες με 530 μετανάστες και πρόσφυγες κατέληξαν σε ακτή της Β/Α Λέσβου.

Φαίνεται πως η Τουρκία κάθε άλλο παρά τηρεί τις συμφωνίες της με την Ελλάδα και την ΕΕ και ανοίγει και πάλι τις πύλες της με μαζικές εισροές.

Ξαφνικά, σήμερα το απόγευμα θυμήθηκε το νησί εικόνες 2015, αφού ο αριθμός των μεταναστών που κατέληξαν σε αυτό με μία μόνο μαζική εισροή επιδεινώνει κατά πολύ την ήδη εκρηκτική κατάσταση με τον συνωστισμό που υφίσταται το ΚΥΤ της Μόριας.

Όλοι οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες οδηγούνται στην Μόρια, όπου θα γίνει η καταγραφή τους και θα παραμένουν στην ήδη ασφυκτικά γεμάτη δομή.


Αναρωτιόμαστε και δεν ειναι η π΄ρωτη φορά: Αν δεν μπορούν οι μηχανισμοί του κράτους να αποτρέψουν την καταδρομική απόβαση 500 ατόμων στις ακτές της Λέσβου, πως θα αναχαιτίσουν περισσότερους, εξοπλισμένους και αποφασισμένους τούρκους στρατιώτες;

Ξέρω, ξέρω. Θα επαναλάβετε τις ανούσιες λέξεις και φράσεις που επιστρατεύουν κάθε τόσο και με κάθε ευκαιρία οι ηγέτες μας, ιδιαίτερα εκείνοι που είναι στολισμένοι με δεκάδες παράσημα που απόκτησαν στα πεδία των μαχών και των άλλων ηρωικών πράξεων υπέρ πατρίδος, βωμών και εστιών.

Φαίνεται ότι τα τόσα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε, δε μας λένε τίποτε για την εκκίνηση των εκατοντάδων κάθε φορά εισβολέων από τις πολύ κοντινές τουρκικές ακτές και είναι άριστα εξοπλισμένοι με τηλεφωνικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και αριθμούς κάθε αρμοδίου, κάθε μηχανισμού της Ελλάδος, όλων των ΜΚΟ, κάθε διακινητή και «κατάλληλου και πρόθυμου» δημόσιου υπαλλήλου;

Αν ακούσει κανείς διηγήσεις αλλοδαπών που βρίσκονται άγνωστο πως στην Ελλάδα και έχουν εντοπιστεί από αρχές και αρμοδίους και έχουν παραμείνει στη χώρα με ανταλλάγματα που κανείς όμως δεν έχει αντιληφθεί και κανένας στην αστυνομία, στο υπουργείο εσωτερικών, στη δικαιοσύνη και στις άλλες αρχές δεν έχει ποτέ ακούσει ούτε έχει παρατηρήσει κάτι παράνομο, παράτυπο, προκλητικό, ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί, θα φρίξει, θα ντραπεί, θα αγανακτήσει. Τα χιλιάδες € ή δολάρια έπεφταν και πέφτουν βροχή. Ως Μάννα εξ Ουρανού.

Δεν είναι απορίας άξιο πως τόσοι πολλοί Έλληνες απολαμβάνουν καλή ζωή με πενιχρά εισοδήματα, εν τέλει;.

Ίσως είναι και αυτά και άλλα οι αιτίες του υδροκεφαλισμού της πόλεως των Αθηνών και λιγότερο ίσως της Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου