Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 2020, 38 … για τη δύσκολη αποκομιδή κλαδιών …

Κάθε χρόνο παρακολουθούμε τα ίδιο δράμα, με τελικό θύμα τη Μάνα Φύση.

Οι πολίτες κλαδεύουν δένδρα, θάμνους και απομακρύνουν πράσινα ή ξερά χόρτα από τους κήπους τους, έτσι χωρίς πρόγραμμα και όποτε θέλει ο καθένας.

Οι δήμοι τρέχουν πίσω από τους απαράδεκτους στη συμπεριφορά πολίτες, αλλά και αυτοί δε θέλουν να βάλουν κανόνες και να οργανωθούν κατάλληλα.

Αποτέλεσμα η συσσώρευση κλαδιών και ξερών χόρτων στις γωνίες των δρόμων, με συνέπεια τη ρύπανση πόλεων και χωριών και εστίες πιθανής έναρξης πυρκαγιών.

Η λύση είναι η προμήθεια θρυμματιστών ώστε τα κλαδιά να θρυμματίζονται επί τόπου, το προϊόν που προκύπτει να αξιοποιείται ανάλογα και οι δρόμοι να παραμένουν καθαροί.

Τύπος θρυμματιστή επί το έργο στη Χαμοληά Μαρκοπούλου. Φυσικα εδώ μιλάμε για μεγαλύτερο και καταλληλότερο συγκρότημα

 Αυτό συνεπάγεται λιγότερες μεταφορές και δρομολόγια, πολύ μικρότερη δαπάνη, και αποφυγή συσσώρευσης άχρηστων υλικών – κανείς δεν ξέει που – τα οποία δε βιοαποικοδομούνται. Τη τακτική αυτή υποδεικνύει η Λογική και πρέπει να επιβάλλει η Πολιτική Προστασία. 

Η εκστρατεία απομάκρυνσης κλαδεμάτων θα πρέπει να γίνεται δυο φορές το χρόνο, Άνοιξη και Φθινόπωρο, με πρόγραμμα που θα ανακοινώνει ο δήμος και η Πολιτική Προστασία. Οι πολίτες είναι σκόπιμο να επιβαρύνονται με ένα μικρό ποσό ανάλογα με την περίπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου