Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 2020, 36 … για την πανταχού παρούσα λίγδα …

Παντού σε όλες τα μήκη και τα πλάτη των ελληνικών πόλεων και δη της πόλεως των Αθηνών επικρατεί και βασιλεύει η λίγδα.

Πρωταθλήτρια η Πλατεία Μοναστηρακίου, εξαιτίας των σουβλατζίδικων και των πολιτών που απολαμβάνουν στο πόδι ή καθήμενοι σε κάθε πεζούλι που προσφέρεται, ενώ τρέχουν τα ζουμιά από τα νόστιμα σουβλάκια με πίττα, κρεμμύδι και ίσως τζατζίκι.

Κοιτάχτε επίσης κάτω από τα καλάθια άχρηστων σε κολώνες πάσης φύσεως. Η λίγδα είναι πανταχού παρούσα.

Το πρόβλημα επιτείνεται από τις μαύρες σακούλες σκουπιδιών στις οποίες όλοι μας πετούμε ότι θέλουμε και κυρίως δοχεία καφέ, πολλές φορές μισοάδεια.

Τα άτομα επιφορτισμένα με την καθαριότητα έχουν μάθει και κανείς δεν αντιδρά, να σέρνουν τις σακούλες από το ένα σημείο στο άλλο αφήνοντας ανεξίτηλα δείγματα του πολιτισμού μας, σε πεζοδρόμια και δρόμους. Επισημάναμε το πρόβλημα από το 2009  και παλιότερα – βλέπετε π.χ. https://simpleandclear.blogspot.com/2009/08/blog-post_721.html . Δυστυχώς οι βροχές δεν είναι επαρκείς και συχνές για να ξεπλύνουν τα άθλια ίχνη και τη βρώμα.

Φαίνεται ότι δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρωπαϊκή χώρα. Θα παραμένουμε στο Μεσαίωνά μας.

ΥΓ: Ο ΄δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε το Παρίσι και είδε πως κρατούν την πόλη καθαρή. Φαίνεται να τα ξέχασε όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου