Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Να επιμείνουμε η Ευρωπαϊκή ηγεσία να επισκεφθεί το Καστελόριζο …

Η Ελλάς κατάφερε το Μάρτιο του 2020, μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της εισβολής στον Έβρο των χιλιάδων μισθοφόρων μεταναστών που ζουν χρόνια τώρα στην Τουρκία, με την καθοδήγηση και υποστήριξη στρατιωτικών δυνάμεων και χωροφυλακής της επίσημης Τουρκίας, να πείσει του Ευρωπαίους ηγέτες να επισκεφτούν τα Ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου.

Οι Ευρωπαίοι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια τη κατάσταση, αν και το μείζον πρόβλημα δεν ήταν πλέον ορατό. Φαντάζομαι ότι κατάλαβαν τι είχαν αποφύγει οι χώρες της ΕΕ χάρις στις ενέργειες των Ελλήνων και συνειδητοποίησαν ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι πλέον και Ευρωπαϊκά. Και κάθε επίθεση σε αυτά προβάλλει ευθέως τα ευρωπαϊκά θεμέλια.

Καιρός είναι η Ελληνική κυβέρνηση να προσκαλέσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επισκεφτούν το ακριτικό Καστελόριζο. Το σημείο της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικράτειας που υφίσταται και πάλι τουρκική επίθεση, αν και άλλου τύπου προς το παρόν. Αυτή τη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να δουν τη κατάσταση πριν την εισβολή.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καθίσουν στο Καστελόριζο 2 ημέρες (άλλωστε χάρις στις διαθέσιμες τεχνολογίες θα είναι σαν να βρίσκονται στο γραφείο τους), να διανυκτερεύσουν, να μιλήσουν με τους κατοίκους, να περάσουν καλά και να αντιληφθούν τη κατάσταση και την προσφορά των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου