Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Έγκλημα και τιμωρία …

«Για να πάρεις, πρέπει να συνταγογραφήσεις»

Αν, ως ευσυνείδητοι πολίτες, θελήσετε να σχηματίσετε προσωπική γνώμη για το σκάνδαλο Νovartis, αναζητήστε στο Διαδίκτυο την επίσημη μετάφραση της πρόσφατης εξωδικαστικής συμφωνίας (εφεξής: Συμφωνία) μεταξύ των αμερικανικών διωκτικών αρχών και της εταιρείας. Αγνοήστε τον κομματικό σκυλοκαβγά που περιβάλλει την υπόθεση στη χώρα μας. Σταθείτε στα γεγονότα, όπως περιγράφονται στη Συμφωνία, ιδιαίτερα στη «Δήλωση Πραγματικών Περιστατικών». Η Συμφωνία αφορά περιστατικά που συνέβησαν, κυρίως, το διάστημα 2012-2015.

Η Novartis Hellas ομολογεί ότι συστηματικά διέπραττε πράξεις διαφθοράς, παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία, και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 225 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο (ASSOCIATED PRESS). 

Η Novartis Hellas ομολογεί ότι συστηματικά διέπραττε πράξεις διαφθοράς, παραβιάζοντας την αμερικανική νομοθεσία, και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 225 εκατ. δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο. Η εταιρεία δεν επιρρίπτει ευθύνες σε μεμονωμένα στελέχη της, όπως έκανε π.χ. η Volkswagen στο σκάνδαλο περί ρύπων, αλλά ομολογεί, ουσιαστικά, ότι οι πράξεις διαφθοράς ήταν συστημικές – σχεδιασμένες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 12.07.2020 : 20:55).

Ο κ. Χαρίδημος Τσούκας περιγράφει γλαφυρότατα τα θέματα που ταλανίζουν τους έντιμους και νομιμόφρονες Έλληνες πολίτες. Τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την ανύπαρκτή Δικαιοσύνη, τους παρανόμους στυλοβάτες του συστήματος, την ομερτά, την ανοχή, την αρνησιδικία και βάλε.

Και το συμπέρασμα είναι ότι στην Ελλάδα διαφεντεύει η διαφθορά από άκρου εις άκρον και κανένας δε σέβεται τους νόμους, ΚΑΝΕΝΑΣ, ακόμα και τα εντεταλμένα εκ του Νόμου όργανα της διοίκησης. Ούτε καν oi υπηρετούντες τη Δικαιοσύνη.

Αν το συμπέρασμά μας δεν είναι σωστό ας μας εξηγήσει ο ιατρός υπουργός Δικαιοσύνης το λάθος μας και θα προβούμε πάραυτα στις απαραίτητες διορθώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου