Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Μεγάλη απορία … για τη τακτική της αστυνομίας …

Ξαναείδαμε στην τιβί σήμερα ο πρωί (Σκάι. 10 Ιουλίου 2020) το από χρόνια επαναλαμβανόμενο σκηνικό των επιθέσεων αναρχικών και εγκληματικών στοιχείων εναντίον της αστυνομίας με στειλιάρια και βόμβες μολότοφ.

Η αστυνομία, δηλαδή μεμονωμένοι αστυνομικοί, ασύντακτοι, προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τα εγκληματικά στοιχεία από μια κατεύθυνση, ενώ οι κακοποιοί είχαν όλη την ευχέρεια να οπισθοχωρούν και να αντεπιτίθενται από την αντίθετη.

Δεν το είδαμε στην τιβί, αλλά προφανώς τα εγκληματικά στοιχεία αφού ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους αποχώρησαν ησύχως, ίσως αλλάζοντας ρούχα και ξαλαφρωμένοι από τα βαριά σακίδια με τα πολεμοφόδια, τα οποία εγκατέλειψαν και συνέλεξε (!) η αστυνομία προς επίδειξη.

Η λογική λέει ότι μόλις αρχίζουν την επίθεση, η αστυνομία τους αντιμετωπίζει από όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αποκόπτοντας τις οδούς διαφυγής, ώστε να τους εγκλωβίζει και να τους συλλαμβάνει επί τόπου.

Κατόπιν εορτής, η αστυνομία προβαίνει σε «προσαγωγές υπόπτων». Οι προσαγόμενοι τις περισσότερες φορές δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια, για αυτό και δεν γίνονται συλλήψεις. Ακόμα και αν προσάγεις του πρωταιτίους των επεισοδίων, πως αποδεικνύεις ότι έριξαν μολότοφ ή χειροδίκησαν εναντίον αστυνομικών; Αφήστε που οι αστυνομικοί δε φέρουν κάμερες που θα καταγράψουν τους επιτιθέμενους. Ίσως να εφοδιαστούν σε καμία δεκαριά χρόνια, ή όταν θα έχουν νεκρό αστυνομικό.

Τα ίδια έχουμε πει εδώ και χρόνια, - βλέπετε π.χ.. https://simpleandclear.blogspot.com/2016/11/blog-post_1.html και http://simpleandclear.blogspot.com/2012/02/blog-post_13.html - αλλά οι επιτελείς της αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία προς τους οποίους απευθυνθήκαμε αγρόν αγόρασαν.  

Μάλλον τα ίδια θα κάνει και η σημερινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου