Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο Θρίαμβος του Αριστουργήματος της Αγίας Σοφίας ....

Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν.

Η σκληρή μοίρα των δικτατόρων που νομίζουν ότι οι αποφάσεις τους είναι θέλημα Θεού.

Η απόφαση Ερντογκάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, καταδεικνύει αναμφισβήτητα την ενδεία του πολιτισμού των Τούρκων να αναγείρουν δικό τους δημιούργημα ισάξιο της Αγίας Σοφίας, για να λατρέψουν το Θεό τους.

Αναγνωρίζουν τη λαμπρότητα του Μνημείου, τη μοναδικότητά του, το μεγαλείο του και το θαύμα του Βυζαντινού Πολιτισμού που είναι αδύνατον να το φθάσουν και τον οικειοποιούνται χωρίς αιδώ, μια και βρίσκεται στην επικράτειά τους.

Αποδεικνύουν ότι εύκολα μπορούν να καταστρέφουν, αλλά δεν μπορούν να δημιουργούν. Μπορούν εύκολα να  ξηλώνουν θαυμάσιες αγιογραφίες και ψηφιδωτά και να μετατρέπουν εκκλησίες σε στάβλους, αλλά είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν καλλίτερα ή τουλάχιστον ισάξια έργα τέχνης και πολιτισμού.

Παραμένουν βάρβαροι.

ΥΓ: Πριν χρόνια ο Ερντογκάν επιδείκνυε υπερηφάνως την Αγία Σοφία στο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα - βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2009/04/v-behaviorurldefaultvml-o.html, προφανώς ως λάφυρο των Τούρκων. Τώρα θέλει το λάφυρο, τζαμί. Εκεί μέσα αισθάνεται μεγάλος. Όχι στη ψαραγορά της Κωνσταντινούπολης ή αλλού, ούτε καν στο Μπλέ Τζαμί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου