Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Η τεχνολογική ανάπτυξη στα όριά της; …

Διαβάσαμε το άρθρο του κ. Θοδωρή Γεωργακόπουλου με τίτλο «Η τεχνολογική ανάπτυξη στα όριά της;»  στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 04ης Ιουνίου 2022. 

«…Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους της εποχής μας είναι ο ασταμάτητος ρυθμός της τεχνολογικής εξέλιξης. Η ιδέα ότι η τεχνολογία και η επιστήμη θα συνεχίσουν να γεννούν νέες ιδέες, νέες ανακαλύψεις και νέες λύσεις ολοένα και πιο γρήγορα, όπως θεωρούμε ότι συμβαίνει τους τελευταίους δύο αιώνες. Αυτή την ιδέα την ασπάζονται, τη θεωρούν αξιωματική αλήθεια και την αναπαράγουν όλοι. Όλοι; Όχι όλοι. Εδώ και μερικές δεκαετίες κάποιες άλλες φωνές κοιτάνε τα δεδομένα και τα στοιχεία και διαπιστώνουν κάτι το ανησυχητικό. Μια αλλαγή. Μια επιβράδυνση. Μια “Μεγάλη Στασιμότητα”. Το πρόσφατο βιβλίο του “Human Frontiers” ο συγγραφέας και ερευνητής Μάρτιν Μπάσκαρ συνοψίζει όλα αυτά τα δεδομένα που δείχνουν ότι η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων δύο αιώνων ήταν μια εξαίρεση στην ανθρώπινη ιστορία και όχι απαραίτητα μια διαχρονική νέα κανονικότητα».

 

Βρήκαμε το άρθρο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

 

Αφορά τους πολίτες που έχουν κάποια Παιδεία, και προβληματίζονται για την πορεία της κοινωνίας και των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα συχνώς και επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

 

Αναρωτιέται κανείς αν θέματα σαν αυτά που περιγράφει ο κ. Γεωργάκοπουλος τραβούν το ενδιαφέρον αυτών με τους βαρύγδουπους τίτλους και τις πολλές περγαμηνές και οι οποίοι συμβουλεύουν κυβερνήσεις και είναι λογικά υπεύθυνοι για τι στρατηγικές που ακολουθούνται σε θέματα Ε&Τ.

 

Αν αυτό συμβαίνει σε προηγμένες χώρες του κόσμου, οι οποίες έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτα επιτεύγματα και είναι κοιτίδες τεχνολογικών εξελίξεων και καινοτομιών, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου