Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μπαίνεις, κάνεις επέμβαση, φεύγεις σαν να μην έγινε τίποτε …

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά στην Ελλάδα. Φταίει το κακό μας το ριζικό; Φταίει το κακό μας το κεφάλι; Φταίει η μοίρα μας; Φταίει το παράλογο κράτος; Φταίει ο ασύδοτος  όπως αποδεικνύεται ιδιωτικός τομέας; 

Διαλέγετε και παίρνετε.


Ιδού η μικρή, μάλλον πικρή μας εμπειρία και ιστορία:

Προγραμματίζεις επέμβαση σε ιδιωτική κλινική, τηρείς όλες τις προϋποθέσεις και εμφανίζεσαι στην μονάδα όπως είναι προγραμματισμένο.


Ακολουθούνται όλες οι υποδεικνυόμενες διεργασίες διοικητικού και ιατρικού προγραμματισμού, όπως επιβάλλεται. Κανένα παράπονο μέχρις εδώ, πλην της ώρας προσελεύσεως του ασθενούς, όταν το προσωπικό δεν είναι ακόμα στις θέσεις του. Ευτυχώς η αναμονή ήταν σχετικά μικρή .


Γίνεται η προγραμματισμένη επέμβαση. Όλα πάνε καλά. Το προσωπικό έχει επαγγελματική συμπεριφορά και δεν υπάρχουν παράπονα.


Επιστρέφεις στο θάλαμο από όπου ξεκίνησες και έγιναν οι προκαταρτικές επεμβάσεις. Όπως το πρωτόκολλο ορίζει.


Μετά βραχεία παραμονή και ενώ όλα βαίνουν καλώς παίρνεις τη διαβεβαίωση ότι μπορείς να αποχωρήσεις, λέγοντας σου ότι πρέπει να περάσεις από το λογιστήριο. Άγνωστο για πιο λόγο.


Πηγαίνεις, ρωτάς αν χρειάζεται τίποτε επί πλέον και παίρνεις την απάντηση ότι όλα είναι υπό έλεγχο και μπορείς να αποχωρήσεις.


Ο ιατρός σου συνταγογραφεί να αγοράσεις από φαρμακείο ένα κολλύριο και να το χρησιμοποιείς όπως υποδεικνύει. Δίνει και προφορικές οδηγίες. Η ιατρική μονάδα δεν σου δίνει τίποτε. Ούτε οδηγίες για το τι πρέπει να ακολουθήσεις.


Φεύγεις και διερωτάσαι αν χρειαστεί, τι στοιχεία διαθέτεις ότι έγινε επέμβαση, από ποιον, ποιο ήταν το αποτέλεσμα και τι πρέπει να προσέξεις. Δηλαδή δε χορηγείται εξιτήριο. Απλά φεύγεις σαν να μην έγινε ποτέ τίποτε και από κανένα.


Το ίδιο απόγευμα ο θεράπων ιατρός σε περιμένει στο ιατρείο του για έλεγχο και εκεί σου δίνονται γραπτώς οδηγίες και ένα επί πλέον φάρμακο, για χρήση άπαξ.


ΥΓ: Η μικρή αυτή ιστορία, καταγράφεται για το τρόπο αντιμετώπισης του ασθενούς από την ιδιωτική ιατρική μονάδα και δεν αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ούτε και το θεράποντα ιατρό. Καταγράφεται με την ελπίδα ότι θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της ιατρικής ιδιωτικής μονάδας και θα τηρούνται οι καλές πρακτικές και η δεοντολογία


ΥΓ: Τα παραπάνω έγιναν γνωστά και στη διοίκηση της μονάδας και υποσχέθηκαν ότι θα αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου