Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην «Κ»: Η ασφάλεια μιας χώρας δεν ανατίθεται σε άλλους ...

 «Καμία χώρα δεν πρέπει να βασίζεται στον ένα ή τον άλλο φίλο για να την υπερασπιστεί σε μια περίοδο κρίσης, ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για αποτροπή», λέει στην «Κ» ο πρέσβης του Ισραήλ Γιόσι Αμράνι λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του στην Αθήνα.

 Γιόσι Αμράνι: Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε κοινά έργα έρευνας και τεχνολογίας. Το θέατρο πολέμου είναι τέτοιο, που δεν μπορείτε απλώς να προετοιμαστείτε για τον τελευταίο πόλεμο, πρέπει να προετοιμαστείτε για τις μελλοντικές προκλήσεις, (στη φωτ. το ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Heron, το οποίο χρησιμοποιεί η ελληνική Αεροπορία).

Ο κ. Αμράνι επισημαίνει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας, ωστόσο υπογραμμίζει ότι «καμία χώρα δεν πρέπει να αναθέτει σε άλλους την ασφάλειά της». Αναφορικά με τον EastMed σημειώνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα δέκα χρόνια συζήτησης, ενώ προσθέτει ότι η λύση της εξαγωγής των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να περιλαμβάνει όσο περισσότερους παίκτες γίνεται. Μάλιστα εκτιμά ότι η εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας θα αποβεί επωφελής και για τα ελληνοτουρκικά (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ, 13.06.2022 • 18:00).

 

Παρότι ο κ. πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα δεν ήταν από τους αγαπημένους μας, βρήκαμε τη συνέντευξη στην Κ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και περιέχουσα πολλά μηνύματα και ίσως προτροπές που δεν πρέπει να αγνοηθούν.

 

Προέχεται από μια χώρα που δεν αντιδρά κυκλοθυμικά, έχει τεράστια ισχυ πυρός, αποφασισμένο, εκπαιδευμένο και συστρατευμένο στην κοινή υπόθεση λαό και συμπάθειες, φιλίες και συνεργασίες με όλες σχεδόν τις χώρες του πλανήτη και εξαιρετικά αναπτυγμένες δραστηριότητες στις επιστήμες και την έρευνα και την τεχνολογία. Άρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και σημαντικό εταίρο. 

 

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της όλα όσα είπε ο κ. πρέσβυς, αλλά και όσα συζητά με τους ομολόγους της σε Ισραήλ, ΕΕ, ΗΠΑ και άλλες χώρες με υγιή συστήματα κοινωνική δικαιοσύνη και συμπαγείς σχηματισμούς μελέτης και σχεδιασμού του μέλλοντος (όσο βέβαια είναι δυνατόν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου