Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Οι μικρές κατοικήσιμες, αλλά σχεδόν ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου …

Συζητούσαμε με φίλους για τα μικρά και σχεδόν έρημα νησιά του Αιγαίου. 

Έχουμε ξαναγράψει για αυτά στο παρελθόν και έχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε με αρμοδίους, εις μάτην όμως. Δείτε π.χ.

 

·                 Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ακρίτες στα Ελληνικά Νησιά …

 

και  

 

·                 Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Κάποτε Φάροι και Φαροφύλακες, τώρα Μικρά Νησιά και Ακρίτες …

Σε όλες τις νησίδες πρέπει να κατασκευαστούν μικρές εγκαταστάσεις όπου να μπορούν να διαβιούν άνετα μικρές ομάδες επισκεπτών, για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, καλύτερα καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους.

Οι εγκαταστάσεις αυτές μπορεί να εξυπηρετούν επιστημονικές ομάδες, ομάδες φιλοπεριβαλλοντικών οργανώσεων, ομάδες νέων που θέλουν να επισκεφτούν, να μελετήσουν και να κατανοήσουν τα νησιωτικά οικοσυστήματα ή και να βιώοουν την απόλυτη ελευθερία, μελετητές της ιστορίας, των περιβαλλοντικών εξελίξεων, το ρόλο των νησίδων στο πολιτισμό του Αιγαίου και δεκάδες άλλα θέματα ενδιαφέροντος. 


Θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ομάδες ανθρώπων από άλλες χώρες που έχουν  ενδιαφέρονται και διάθεση μελέτης αλλά και διαβίωσης σε οικοσυστήματα σχεδόν ανέγγιχτα από το χρόνο και τις συνέπειες του πολιτισμού. Να απολαύσουν χαρές που χαίρονται σήμερα μόνον άνθρωποι που διαθέτουν σκάφη και έχουν διάθεση παραμονής σε τέτοια οικοσυστήματα. Πολλές φορές όμως με εχθρικές προς το περιβάλλον συμπεριφορές, πρόκληση ρύπανσης που θα παραμείνει σχεδόν για πάντα και ανομολόγητους ίσως άλλους σκοπούς  εκπληρώνοντας αποστολές εις βάρος της χώρας και χωρίς έλεγχο εξαιτίας της απουσίας αρχών και διαδικασιών ελέγχου κάθε επισκέπτη. 


Φυσικά και πρέπει παράλληλα να οργανωθεί ένα σύστημα διαχειρίσεως των εγκαταστάσεων αυτών και στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι και θα εξασφαλίζεται ότι τηρούνται απαρεγκλίτως όλοι οι κανόνες και διαδικασίες, ώστε οι επισκέψεις αυτές να επιφέρουν το μικρότερο δυνατό αρνητικό αποτύπωμα στις νησίδες αυτές και οι εγκαταστάσεις θα παραμένουν εξ ίσου καλές, όπως τις βρήκαν κατά την άφιξή τους. 


ΥΓ: Διατυπώθηκε εξ άποψη ότι οι εγκαταστάσεις παραμονής της κας Καμπόσου (Λέβιθα, Κίναρο;) βελτιώθηκαν αισθητά με παρέμβαση των  Ενόπλων Δυνάμεων. Δε μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάτι σχετικό. Μόλις μάθουμε περισσότερα θα επανέλθουμε


ΥΓ: Ίσως μιλάμε και για την ίδια περίπτωση. Στις 7 Ιουνίου 2022 διαβάσαμε "Η κυρά της Κινάρου είναι μια αληθινή ηρωίδα", με την σημείωση ...Ο αρχισυντάκτης του «Γαστρονόμου» Άγγελος Ρέντουλας γράφει όλους τους λόγους για τους οποίους η κυρά Ρήνη από την Κίναρο, η ακρίτισσα του Αιγαίου, είναι μια σύγχρονη ηρωίδα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου