Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Εκατομμύρια αυτοκίνητα σταθμευμένα στους δρόμους, χωρίς να ρωτά κανείς πως πληρώθηκαν …

Αυτοί που μας κυβερνούν δεν αναρωτήθηκαν ποτέ πως βγαίνουν τόσα δισεκατομμύρια € στη χώρα και από τη χώρα και κατατίθενται σε Γερμάνια, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Τσεχία, Ολλανδία κυρίως και πιο πρόσφατα και άλλες, όπως Ρουμανία. Αψευδείς μάρτυρες τα εκατομμύρια αυτοκίνητα ακίνητα στους δρόμους όλων των πόλεων και χωριών της Ελλάδος. 

Ασφαλώς υπήρξαν εποχές που όλοι οι Έλληνες ήθελαν, θέλαμε, ένα αυτοκίνητο ως επιβεβαίωση της ελευθερίας κινητικότητας, την ελευθερίας μας να κινούμαστε όπως θέλουμε και να επιδεικνύουμε ακόμα και την οικονομική μας κατάσταση.

 

Αλλά οι καιροί αλλάζουν. Πρέπει να αλλάξουν και οι συμπεριφορές των Ελλήνων.

 

Θα χρειαστούν όμως σοβαρά επιχειρήματα, πληροφόρηση, τεκμηριωμένες απαντήσεις, νέα σχήματα διαχειρίσεως των μεταφορών, νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και διευκόλυνση των μετακινήσεων χωρίς να περιοριστούν υπερβολικά τα δικαιώματα και κυρίως οι συνήθειες που απολαμβάνουν σήμερα οι πολίτες.

 

Το αυτοκίνητο υπήρξε αιτία πολλών σημαντικών παθογενειών της Ελληνικής κοινωνίας, όπως η άναρχη ΄δόμηση (σε συνδυασμό με την εκτός σχεδίου δόμηση, χωρίς να γνωρίζουμε ποιο ήταν πρώτο και ποιο συνέπεια),  η τεράστια κατανάλωση καυσίμων λόγω κυκλοφοριακών συμφορήσεων, οι ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές μεταφορές, η παράλογη πρωτοκαθεδρία των οδικών μεταφορών έναντι του σιδηροδρόμου κα.

 

Πρέπει το πολιτικό σύστημα να καταπιαστεί σοβαρά με  το θέμα αυτοκίνητο και να αναζητηθούν τρόποι περιορισμού της οικονομικής αιμορραγίας  ρος τις χώρες κατασκευής. Οι τιμές των καυσίμων δημιουργούν προϋποθέσεις σοβαρού διαλόγου και οργάνωσης των πόλεων και της ζωής γενικά σε νέες βάσεις, ακόμα και αν οι τιμές επανέλθουν στα προ της κλίσεως επίπεδα. Έτσι και αλλιώς το θέμα της κλιματικής αλλαγής, παραμένει επίκαιρο και απαιτεί αντιμετώπιση, ενώ η προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι και ακριβή και άκαιρη λόγω των προκλήσεων που εισάγονται στην οικονομική ζωή.

 

Είμαστε της άποψης ότι η πρότασή μας του 2016 ...

 

·                 Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μην αγοράζετε αυτοκίνητο, χρησιμοποιήστε ένα εταιρείας ενοικιάσεων …

 

πρέπει να μελετηθεί, όπως και άλλες για την αντιμετώπιση των δισεπίλυτων προβλημάτων που καλείται ο πλανήτης Γη να αντιμετωπίσει άμεσα. Δείτε τη συμπληρωματική ανάρτηση https://simpleandclear.blogspot.com/2018/10/blog-post_31.html και την ανάρτηση  https://simpleandclear.blogspot.com/2018/11/blog-post_28.html

 

Αμφιβάλλουμε όμως αν το νωθρό, δυσκίνητο και από άκρου εις άκρο διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα θα ασχοληθεί σοβαρά με τα ζέοντα προβλήματα της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου