Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Φωτιές: Πρόγνωση πυρκαγιών με αξιοποίηση τεχνητής νοημοσύνης …

Διαθέτουμε πλέον αναβαθμισμένα εργαλεία για την έγκαιρη πρόγνωση των πυρκαγιών, αλλά η αξιοποίησή τους παραμένει ακόμα ζητούμενο. Νέα προγράμματα εκτίμησης της επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς την επόμενη ημέρα έχουν πραγματοποιηθεί φέτος από μονάδες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Φωτογραφία αρχείου (Intime News)

Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ο συνυπολογισμός πολλαπλών δεικτών και η αναλυτική χωρική προσέγγιση, σε πολύ πιο συγκεκριμένο επίπεδο από τον γνωστό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, που μένει σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων (νομών) ή δασαρχείων. Παρ’ όλα αυτά η αξιοποίηση από τις Αρχές των καινοτόμων αυτών υπηρεσιών παραμένει ακόμα ζητούμενο. … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 16.06.2022 • 07:25).

Βρήκαμε την είδηση και το άρθρο εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

 

Αμέσως τρέξαμε στην ιστοσελίδα του ΕΑΑ meteo.gr να μάθουμε περισσότερα και να ευχαριστηθούμε με τις εξελίξεις και τις νέες προοπτικές.

 

Απογοητευτήκαμε. Δε βρήκαμε τίποτε σχετικό. Ούτε για το BEYOND, ούτε για το firehub που αναφέρονται στο άρθρο, ενώ το αναφερόμενο στον ιστότοπο firewheather.eu, είναι μελλοντικό και «… θα παρέχεται όλη η σχετική πληροφορία και θα μπορεί ο ψηφιακός επισκέπτης να δει διαδραστικά όχι μόνο τη γενική εικόνα, αλλά και τα στοιχεία που τη διαμορφώνουν».

 

Γράψαμε στο ΕΑΑ και αναμένουμε να δούμε τι θα μας απαντήσουν.

 

Ελπίζουμε δούμε ενδιαφέρουσες εφαρμογές, ενώ βρίσκουμε πολύ θετικό το γεγονός της δημιουργίας μιας μικρής εγκυκλοπαίδειας με μετεωρολογικά λήμματα. Δυστυχώς όταν ξαναμπήκαμε στην επομένη ημέρα, η εγκυκλοπαίδεια ήταν άφαντη! Μήπως εμείς δεν είμαστε τόσο έξυπνοι ώστε να την εντοπίσουμε; Θα μάθουμε αργά ή γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου