Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Βραβεία αριστείας στις νέες μεγαλοφυΐες …

Με μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο, το Ιδρυμα Μποδοσάκη βράβευσε τους Ελληνες επιστήμονες που διαπρέπουν διεθνώς

Η διπλή γιορτή άνοιξε με Μπετόβεν από τρίο εγχόρδων όταν όλοι κάθισαν στις θέσεις τους στο περιστύλιο του Ζαππείου, και έκλεισε με Ερνο Ντονάνι από το ίδιο τρίο. Μεσολάβησαν δύο ώρες περιήγησης σε πέντε δεκαετίες κοινωφελούς έργου, έξι συναρπαστικούς επιστημονικούς κόσμους και πολλές στιγμές εθνικής περηφάνειας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απένειμε τα βραβεία στους επιστήμονες που διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους συμβολή στην εξέλιξη της γνώσης σε καίριους επιστημονικούς τομείς. [ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ]

Διότι στο επιβλητικό κυκλικό αίθριο του Ζαππείου, την Πέμπτη το βράδυ, απομενήθηκαν τα επιστημονικά βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη στους λαμπρότερους νέους (έως 40 ετών) Ελληνες επιστήμονες με διεθνή επιρροή. Σε εκείνο το φωτεινό αντιπροσωπευτικό κομμάτι από τον μεγάλο αληθινό πλούτο της Ελλάδας, τις νέες μεγαλοφυΐες της … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 18.06.2022 • 07:11).

 

Έλληνες, ας νοιώσουμε υπερήφανοι για τους ‘Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ας σηκώσουμε το ανάστημα εναντίον όλων των μικράνθρωπων που διαφεντεύουν τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα έχουν καταδικάσει στη βρώμα, την ανομία, την παρανομία, την ανυποληψία. Παρά της φιλότιμες προσπάθειες του συστήματος να τα αναβαθμίσει μέσω των ΜΜΕ και κατευθυνόμενων αναφορών και παρουσιάσεων.

 

Θα σταθούμε όμως και υπέρ των ηρωικώς ανθισταμένων και της μειοψηφίας δυστυχώς των επιστημόνων που παρά τις αντιξοότητες και τον συνεχή πόλεμο με τη γραφειοκρατία, την υποβάθμιση, την κομματικοποίηση και επίπλευση όλων των φελλών και των κούτσουρων, κατορθώνουν να παράγουν έργο και να ανταποκρίνονται επιτυχώς στο ρόλο τους. Εύγε.

 

Μακάρι κάποτε τα ελληνικά ΑΕΙ να γίνουν ισάξια και γιατί όχι καλύτερα από αυτά των άλλων προηγμένων χωρών. Και αν όχι σε όλους τους τομείς, τουλάχιστον εκεί που μπορούμε να διακριθούμε και να αποτελέσουμε κέντρο αριστείας και καινοτομίας. Μπορούμε και το αξίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου