Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η Συραγώ Τσιάρα νέα διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης …

Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Συραγώ Τσιάρα


ορίζεται διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου, κατόπιν απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.

H Συραγώ Τσιάρα είναι ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και Διευθύντρια του ΜΟΜus – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Διαθέτει δεκαπενταετή εμπειρία διεύθυνσης δημόσιων μουσειακών οργανισμών και εικοσαετή εμπειρία διαχείρισης συλλογών έργων ελληνικής και διεθνούς τέχνης. Εχει επιμεληθεί περισσότερες από πενήντα εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει οργανώσει συνέδρια, συγγράφει επιστημονικές μελέτες και δίνει διαλέξεις, κυρίως πάνω σε ζητήματα σχέσεων τέχνης και πολιτικής, μνήμης, ταυτότητας, επιμελητικών πρακτικών και διασύνδεσης της σύγχρονης τέχνης με τους αρχαιολογικούς χώρους και τη δημόσια σφαίρα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, UPD:10:22, Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 10:22).

 

Επίδειξη αυταρχισμού, περιφρόνησης στη Δημοκρατία, στους νομοταγείς φορολογούμενους πολίτες. Περιφρόνηση στην Αξιοκρατία, στις Τέχνες, τον Πολιτισμό, την Αισθητική, τους νέους ταλαντούχους και αξιόλογους ανθρώπους.

 

Παλαιοκομματισμός και όλα δικά μας και τσιφλίκι μας.

 

Το απλούστερο όλων, ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ της θέσεως και πρόσληψη για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

 

Η περίπτωση της Μαρίνας Λαμπράκη – Πλάκα ήταν μια προκλητική παθολογία της δημόσια σφαίρας, όπως είχαμε πολλάκις επισημάνει στο Ημερολόγιο Απλά και  Κατανοητά. Ελπίζουμε και η νέα διευθύντρια να μην φύγει από την ΕΠ με τον ίδιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου