Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Το ΣτΕ δικαιώνει την Μυρτώ από την Πάρο - Δικαιούται αποζημίωση από το ελληνικό Δημόσιο …

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας, μετά από προσφυγή της μητέρας της Μυρτούς, Μαρίας Κοτρώτσου, ακύρωσαν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε κρίνει ότι δεν υπήρχαν παραλείψεις από την ελληνική αστυνομία σχετικά με την παράνομη είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα μας.

 Αποζημίωση στην Μυρτώ, η οποία το 2012 βιάστηκε και κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς με αποτέλεσμα να παραμένει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι με αναπηρία 100%, θα καταβάλλει το ελληνικό Δημόσιο Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το Α' Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1500/2022 απόφασή του έκρινε ότι υπάρχει «αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παράνομης παραλείψεως των αστυνομικών οργάνων να άρουν την παράνομη κατάσταση που προκλήθηκε από την παράνομη είσοδο και παραμονή επί μακρόν στη χώρα υπηκόου τρίτης χώρας και του επιζήμιου αποτελέσματος (της προσβολής υγείας ή σώματος) τρίτου» και «δεν αίρεται ο αιτιώδης σύνδεσμος εκ του ότι παρεμβάλλεται η εγκληματική ενέργεια του αλλοδαπού» … (ΝΑΥΤΕΜΠ{ΟΡΙΚΗ, UPD:17:10, Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022 17:06).

Διαβάσαμε την απόφαση και προσπαθήσαμε να την κατανοήσουμε. Ειλικρινώς τη βρήκαμε δύσπεπτη.

Είναι λογικό να απαιτούν οι πολίτες προστασία από την αστυνομία και τις άλλες υπηρεσίες του κράτους, δεδομένου ότι έχουν ευθύνες απέναντι των Νόμων.

Είναι επίσης λογικό υπηρεσίες του κράτους όπως Πρόνοια και δομές Υγείας να φροντίζουν τους πολίτες και ιδιαίτερα όσους βρίσκονται σε οικονομικές δυσκολίες, ακόμα δε περισσότερο όσους αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Είναι όμως για εμάς ακατανόητα να υποχρεώνουν τα δικαστήρια το κράτος σε αποζημίωση πολιτών που υπέστησαν τις συνέπειες αδυναμίας τήρησης και επιβολής των Νόμων από εντεταλμένα όργανα και να μην εγκαλούνται οι ηγεσίες. Έτσι η ευθύνη επιρρίπτεται στα κατωτέρα όργανα που δεν είναι σε θέση να επιβάλλουν την καθολική εφαρμογή των Νόμων, ενώ οι ηγεσίες παραμένουν στο απυρόβλητο και κατά συνέπεια δεν έχουν κανένα λόγο να φροντίζουν να επιλύονται τα προβλήματα και να επιβάλλεται ο σεβασμός στους Νόμους.

Είναι λανθασμένος ο συλλογισμός μας; Υπάρχει περίπτωση (και μέσω ποιας διαδικασίας άραγε;) το Συμβούλιο της Επικρατείας να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα μας και να μας πείσει ότι εξαντλούνται όλα τα περιθώρια συνεπούς και αποτελεσματικής διοίκησης και εκτέλεσης των καθηκόντων όλων; Και ότι απομένει είναι η χρηματική αποζημίωση;

Και το κτήνος που κατέστρεψε τη ζωή της μικρής κοπέλας που βρίσκεται; Πότε θα μείνει ελεύθερο και στην Ελλάδα να αλωνίζει και να κάνει ότι γουστάρει; Ο θύτης έχει δικαιώματα ακόμα και αν είναι παράνομος αλλοδαπός και είναι άγνωστο πως βιοπορίζεται.

Ο ελληνικός νομικός πολιτισμός φαίνεται να έχει πολλά μελανά κατ΄ εμάς σημεία και να μην ανταποκρίνεται στην πραγματική απονομή δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου