Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Με αφορμή το άρθρο … Ποιο θα είναι το κέντρο υπεράσπισης της φιλελεύθερης δημοκρατίας; …

« ... Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, G7, Σύνοδος ΝΑΤΟ: από τις Βρυξέλλες στις βαυαρικές Aλπεις στη Μαδρίτη, η άψογη επταήμερη χορογραφία ενότητας του δυτικού κόσμου δεν αρκεί, ωστόσο, για να καλύψει τις επικίνδυνες ρωγμές …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 03.07.2022 • 20:42).

Ο αρθρογράφος κ. Γιώργος Παγουλάτος (καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ), θέτει το ερώτημα: «Το ακόμη δυσκολότερο ερώτημα επιμένει: ποιο θα είναι το κέντρο υπεράσπισης της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας όταν αυτή απειληθεί στο εσωτερικό της;»

Πρόκειται για σημαντικό ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα άρθρο. Ορθά όμως τέθηκε το ερώτημα.

Θα επιθυμούσαμε για μία ή περισσότερες εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση με κατάλληλα μελετημένο δημοσιογράφο και 2 ή 3 προσκεκλημένους το πολύ επαΐοντες που θα συζητήσουν σοβαρά το θέμα, με στόχο να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επικείμενες ή πιθανές εκφράσεις των παγκόσμιων εξελίξεων.

Μήπως η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο;

Ακούει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: