Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Νέες ρυθμίσεις για περιοχές Natura …

Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπ. Περιβάλλοντος που δόθηκε σε διαβούλευση

Στους διαδρόμους του υπουργείου Περιβάλλοντος, το σχέδιο νόμου που δόθηκε προχθές σε σύντομη δημόσια διαβούλευση είχε λάβει το προσωνύμιο «ερανικό», εκ του… εράνου.

«Το υφιστάμενο πλαίσιο για τις επιτρεπόμενες χρήσεις στις περιοχές Natura είναι ιδιαίτερα περιοριστικό για τις πραγματικές ανάγκες της εκάστοτε περιοχής και την αποτελεσματική προστασία του εκάστοτε προστατευτέου αντικειμένου», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Φωτ. SHUTTERSTOCK.

Δεν είναι τυχαίο: το νομοθέτημα είναι μια συλλογή ετερόκλητων πολεοδομικών και περιβαλλοντικών ρυθμίσεων, με τις οποίες εξυπηρετούνται μεμονωμένες υποθέσεις, επιτρέπεται η εξορυκτική δραστηριότητα μέσα σε ζώνες προστασίας της φύσης (δηλαδή οπουδήποτε πλην του πυρήνα μιας προστατευόμενης περιοχής), περιορίζεται ακόμη περισσότερο η σημασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ επιχειρείται νομιμοποίηση διαφόρων υφισταμένων δραστηριοτήτων μέσα σε προστατευόμενες περιοχές που βρίσκονται κοντά σε αστικές ζώνες. … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 09.07.2022 • 07:32).
 
Ίσως καλλίτερα είναι να μιλήσουν πρώτα τα κόμματα της αντιπολίτευσης της Βουλής. Οι απόψεις τους στο https://naftemporiki.gr/story/835982/kontra-kubernisis--antipoliteusis-gia-to-periballontiko-ns

 

Και τώρα η σειρά μας.

Ποτέ δεν είχαμε καλή εντύπωση για τους κκ. Σκρέκα (υπουργός) και Ταγαρά (υφυπουργός) του υπουργείου Περιβάλλοντος. Και το νέο νομοσχέδιο έρχεται να επιβεβαιώσει την άποψή μας. Δεν έχουν καμιά αγάπη ή τουλάχιστον τεχνική κατάρτιση και προσέγγιση για το Περιβάλλον. Τους ενδιαφέρουν μόνον οι ψήφοι που υπολογίζουν ότι μπορούν να εξαγοράσουν με τα νέα μέτρα από πολίτες εθισμένους στην παρανομία. Αν κάνουμε λάθος να μας του πουν.

 

Η Ελλάδα στα θέματα Περιβάλλοντος περνά ένα εδώ κα πάρα πολλά χρόνια δράμα. Μια γρήγορη ματιά σε πόλεις και χώρες της δυτικής Ευρώπης, με τις οποίες συγκρινόμαστε και είμαστε μέλη του ίδιου κλαμπ πείθει τον καθένα. Πρόκειται για ένα δράμα. Και εγκληματική συμπεριφορά από τις κυβερνήσεις και τη δημόσια διοίκηση. Και ας πέφτουν τα πρόστιμα βροχή από την ΕΕ.

 

Μας αναγκάζουν να ξαναμιλήσουμε για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται με τις ευχές και τη πλάτη όλων των αρμοδίων υπουργών της επιτελικής κυβερνήσεως, επί του άτυχου μικρού γλυκού αρχαίου ποταμού της Ανατολικής Αττικής του Ερασίνου. Εντός της περιοχής ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 Βραυρώνος, που έχουν βάλει στο μάτι οι οικοπεδοφάγοι με τις ευλογίες υπουργών και στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Ναι αυτών που θα έπρεπε να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον, το Περιβάλλον, την οικολογία και τη βιοποικιλότητα.

 

Στοιχεία που αποκαλύπτουν το εν εξελίξει έγκλημα θα βρει κανείς στο Ημερολόγιο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Βραυρώνος.

 

Δεν έχει έννοια να επεκταθούμε. Απλά επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι τα συμφέροντα επικρατούν και η Ελλάδα είναι όμηρός των. Μέχρι ότου τσιμεντοποηθεί όλη η περιοχή και όλη η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου