Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Η ΕΥΔΑΠ στο πλευρό του περιβάλλοντος …

Η ΕΥΔΑΠ, παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, έχει στο κέντρο του επιχειρηματικού της μοντέλου την προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΡΧΕΙΟ ΕΥΔΑΠ- ΚΕΛ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ
 
Τα ΚΕΛ αποτελούν βασικές περιβαλλοντικές υποδομές προστατεύοντας ουσιαστικά τους θαλάσσιους αποδέκτες μέσω της συλλογής και επεξεργασίας των αστικών λυμάτων της πρωτεύουσας.

Η καλή λειτουργία των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων της ΕΥΔΑΠ: ΚΕΛ Ψυττάλειας, ΚΕΛ Μεταμόρφωσης, και ΚΕΛ Θριασίου, η τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών εκροών, ο έλεγχος, η διαρκής αναβάθμιση και συντήρησή τους με μέσα υψηλής τεχνολογίας, καθώς και η ανάπτυξη του δικτύου αποχέτευσης, συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων και την διατήρηση της καλής κατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων … (clickatlife.gr/  ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022).

Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι;

 

Δε ξέρουμε τι θα πουν οι πολίτες αν τους ρωτήσουμε.

 

Το άρθρο είναι προφανώς μια προσπάθεια επικοινωνιακής πολιτικής που κάθε τόσο η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, αποφασίζει ότι πρέπει να δηλώσει την παρουσία της με μεγαλοστομίες, υποσχέσεις, τεράστια επιτεύγματα και εξαιρετικές επενδυτικές προοπτικές. Φυσικά όχι με δικά της χρήματα.

 

Ασφαλώς και είμαστε ευτυχείς που λειτουργεί η Ψυττάλεια και το ΚΕΛ Μεταμόρφωσης στο οποίο πηγαινοέρχονται τα βοθρατζίδικα της Αττικής, όταν δεν απορρίπτουν το φορτίο τους όπου τους βολεύει (αρκεί να μην υπάρχουν μάρτυρες).

 

Το ΚΕΛ Κρωπιάς-Παιανίας σχεδιάστηκε περί το τέλος της δεκαετίας του 1990, και κατασκευάζεται εδώ και 5 συναπτά έτη αν δε κάνουμε λάθος. Εξαιρετική περίοδος για τα τις εταιρείες εκκενώσεων βόθρων (κοινώς βοθρατζίδικα) και ακόμα δε ξέρουμε πότε θα τεθεί σε λειτουργία. Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων δεν έχει επίσης ακόμα κατασκευαστεί. Για τα άλλα 3 τουλάχιστον έργα της Ανατολικής Αττικής που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα, μην περιμένετε τίποτε καλό πριν το τέλος της δεκαετίας.

 

Αυτά που λέγονται για αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων είναι ευσεβείς πόθοι και κανένας δε ξέρει που και πως θα αξιοποιηθούν και ποια θα είναι η σχετική δαπάνη (ΣΣ: Άλλωστε όλοι οι «αγρότες» προσδοκούν στην οικοπεδοποίηση της περιοχής και εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον τις αγροτικές καλλιέργειες. Η πλέον πρόσφατη εξέλιξη είναι το ξεφύτρωμα δεκάδων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, προφανώς χωρίς άδεια). Για το ΚΕΛ Κ-Π δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες και δεν περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό του έργου (ένα από τα θέματα για τα οποία είχαμε προσφύγει το ΣτΕ, αλλά το αίτημα μας απορρίφθηκε από τους αμύντορες του Περιβάλλοντος, για αγνώστους λόγους).


Η ΕΥΔΑΠ είναι υπεύθυνη (μήπως είναι τελικά κράτος εν κράτει;) και για τη μεταφορά των λημμάτων του δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κ-Π, σε απόσταση 50 περίπου χιλιομέτρων και 13 ενεργοβόρα αντλιοστάσια και τελική διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων στη Χαμοληά του δήμου Μαρκοπουλου. Χάος και προκλητική διαπλοκή στο έπακρο και παρά πάσαν λογική.


ΥΓ: Τα χάλια μας είναι αδιόρθωτα. Διαβάστε την παλιά ανάρτησή μας και θα καταλάβετε …

 

·                  Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Ανάγκη συστηματικής παρουσίασης της εξέλιξης και λειτουργίας των μεγάλων έργων …

Δεν υπάρχουν σχόλια: