Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022

Πιάστε τους κλέφτες … ΕΝΦΙΑ 1.000 ευρώ για βίλα 11 εκατ. ευρώ …

Τεράστιες παραμένουν οι αποκλίσεις εμπορικών και αντικειμενικών τιμών, κυρίως στα εξοχικά, σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Συνεχίζονται οι πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εμπορικών και των αντικειμενικών τιμών, ιδίως στις περιπτώσεις των εξοχικών κατοικιών, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα αυτών βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχές. Παρότι οι περισσότερες από τις περιοχές αυτές εντάχθηκαν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών με την πρόσφατη αναθεώρηση των τιμών, εντούτοις η απόσταση από την εμπορική τιμή είναι «χαώδης», λόγω του ότι τα ακίνητα βρίσκονται εκτός σχεδίου.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα των στρεβλώσεων που παραμένουν είναι η ακόλουθη αγγελία πώλησης βίλας στην Αίγινα. Πωλείται ακίνητο 400 τ.μ. επί οικοπέδου 6 στρεμμάτων, με τη ζητούμενη τιμή να προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ (975.000 ευρώ), αλλά την αντικειμενική αξία να ανέρχεται σε 174.054 ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ να διαμορφώνεται σε 875 ευρώ. [SHUTTERSTOCK]


Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα παραδείγματα που συλλέξαμε από αγγελίες πώλησης ακινήτων. Στην Πάτμο βίλα 266 τ.μ., η οποία βρίσκεται σε παραθαλάσσιο οικόπεδο σχεδόν 16 στρεμμάτων πωλείται έναντι 2,5 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τα 443.000 ευρώ, είναι δηλαδή σχεδόν έξι φορές χαμηλότερη. Ο δε ΕΝΦΙΑ διαμορφώνεται σε 730 ευρώ. Αντίστοιχα, στην Αίγινα, πωλείται βίλα 400 τ.μ. επί οικοπέδου 6 στρεμμάτων, με τη ζητούμενη τιμή να προσεγγίζει το 1 εκατ. ευρώ (975.000 ευρώ), αλλά την αντικειμενική αξία να μην ξεπερνά τα 174.054 ευρώ, με τον ΕΝΦΙΑ να διαμορφώνεται σε 875 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πλέον και περιπτώσεις μικρότερης απόκλισης μεταξύ της εμπορικής και της αντικειμενικής τιμής. Για παράδειγμα, πολυτελής βίλα 580 τ.μ. σε έκταση 200 στρεμμάτων στη Μήλο, πωλείται αντί 900.000 ευρώ, με την αντικειμενική αξία να διαμορφώνεται σε 567.000 ευρώ, ενώ ο ΕΝΦΙΑ σε 931 ευρώ … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17.07.2022 • 16:09).

Είχαμε επισημάνει από το 2015 το θέμα των αδικιών του ΕΝΦΙΑ, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας την ανάρτηση

·                  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Παραθαλάσσιες επαύλεις με ΕΝΦΙΑ 21 ευρώ …


και την εκεί παραπομπή στο μακρινό 2015.


Οι επίσημοι κλέφτες πρέπει να λογοδοτήσουν. Άμεσα.

Εκτός και αν αποδεχτούμε τη ρήση: Στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

ΥΓ: Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το άρθρο του κ. Κ. Καλλίτση στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο «Μια μεγάλη αναδιανομή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: