Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Έχουμε νέα τάξη στην Ελλάδα …

Είναι η τάξη των «επαγγελματιών εστίασης και συναφών επαγγελμάτων».

Χαρακτηριστικό της η αυθαιρεσία έναντι των Νόμων και η συνεχής προσπάθεια – εν πολλοίς εξαιρετικά αποτελεσματική – αποφυγής (να το θέσουμε επιεικώς) φορολόγησης και παραπλάνησης των αρχών του κράτους. Άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της η διαπλοκή με τους αρμοδίους, τοπικούς άρχοντες και το πολιτικό σύστημα.

Επιβεβαίωση των όσων προαναφέραμε, οι συνεχείς εξαγγελλόμενοι έλεγχοι, τα πολλά και μεγάλα πρόστιμα που ανακοινώνονται συχνά (αλλά μάλλον ποτέ δεν εισπράττονται) και το συνεχές κρυφτό με τις αρχές, όποτε αυτές τολμούν να τα βάλλουν μαζί τους και να προσπαθήσουν να τους ελέγξουν, ως ο Νόμος ορίζει.

Τα παράλογα αυτά φαινόμενα επιτείνονται τους καλοκαιρινούς μήνες του μεγάλου φαγοποτιού και της ασυδοσίας. Και οι συνεχείς προσβλητικές συμπεριφορές κατά των Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών, δεν έχουν τέλος.

Τα ίδια φαινόμενα επικρατούν και στη νέα μόδα της ξαπλώστρας και των ομπρελών στις παραλίες της επικράτειας που ενοικιάζουν οι δήμοι. Εκεί επικρατούν νόμοι μαφίας και πλήρους ασυδοσίας. Χαρακτηριστικό το άρθρο «Οι τσιφλικάδες των παραλιών», στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ίσως πρέπει να δούμε προς την απέναντι πλευρά του Αιγαίου και να παραδειγματιστούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου