Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Welt: «Πληγή» για το ΝΑΤΟ η ελληνοτουρκική ένταση …

«Το Βερολίνο θέλει να κρατήσει συνεπή στάση απέναντι στην συγκρουσιακή πορεία της Τουρκίας. Ταυτόχρονα όμως είναι σημαντικό να μην αποξενωθεί ο Ερντογάν», αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας

Στον χάρτη Μπαχτσελί, με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του προέδρου Ερντογάν, παρουσιάζοντας ελληνικά νησιά του Αιγαίου ως τουρκικά αναφέρεται δημοσίευμα στη Welt.

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα, Καρολίνα Ντρίτεν, σχολιάζει πως «Ελλάδα και Τουρκία δύσκολα θα βρουν λύση από μόνες τους» στη μεταξύ τους διαμάχη: «Χρειάζεται ένας διαμεσολαβητής που να θεωρείται και από τις δύο πλευρές αμερόληπτος σε επαρκή βαθμό – αλλά ποιος; Το ΝΑΤΟ είναι η προφανής επιλογή ως ένα κοινό πλαίσιο» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16.07.2022 • 23:29).

Δε γνωρίζουμε αν τα γραφόμενα είναι απόψεις της ανταποκρίτριας ή απηχούν και τις απόψεις του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας.

Αν είναι το δεύτερο, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Δε μας έχει πείσει η νέα Γερμανική κυβέρνησή ότι απαρνείται το μεγάλο της έρωτα, την Τουρκία και διαφοροποιεί πλέον τη θέση της μετά και από την εντεινόμενη, λογικά παράφρονα τακτική των καθημερινών λεκτικών επιθέσεων εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδος και των καθημερινών υπερπτήσεων εντός του εθνικού χώρου της Ελλάδος. Προφανώς θέλει να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και ελπίζει σε κάποιο ατύχημα για να επέμβει δυναμικά.

Στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά έχουμε διατυπώσει τις απόψεις μας για τις πολιτικές της Τουρκίας, τις οποίες προωθεί προκλητικά σε όλα τα διεθνή φόρα, με τις αντιδράσεις να είναι χλιαρές, υποτονικές ακόμα και εις βάρος της Ελλάδος. Εξ ου και η επιμονή της.

Ο τούρκος ένα μόνον πράγμα καταλαβαίνει: τη στρατιωτική ισχύ, τίποτε άλλο. Η διπλωματία ποτέ δεν ήταν κάτι στο οποίο επιδίδονταν η Τουρκία είτε στο παρελθόν είτε σήμερα. Μόνον αν υποστεί μεγάλα στρατιωτικά χτυπήματα, θα βάλει την ουρά κάτω από τα σκέλια και θα επανέλθει στις σύγχρονες μεθόδους διεθνούς νομιμότητας και συνεργασίας με άλλα κράτη και λαούς.

Ευχόμαστε να μη βγούμε ποτέ αληθινοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: