Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Με αφορμή το άρθρο … Στην Ευρώπη τα 10 δημοφιλέστερα σιντριβάνια του κόσμου: Ένα ελληνικό στην 26η θέση …

Από τη Ρώμη και το Βερολίνο μέχρι το Περού και την Ολλανδία, τα σιντριβάνια αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες και ντόπιους. Τα 10 πιο δημοφιλή, όμως, όπως προκύπτει από το πλήθος των αναρτήσεων μέσω Instagram βρίσκονται στην Ευρώπη, ενδεχομένως λόγω της κλασικής αρχιτεκτονικής τους.

Το Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, φωτ. shutterstock

Σύμφωνα με ανάλυση των στοιχείων από το comparethemarket.com στην κορυφή βρίσκεται η Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη. Το εμβληματικό σιντριβάνι είναι αγαπημένο σημείο για επιδείξεις μόδας και ρομαντικές φωτογραφίσεις γάμου και έχει σχεδόν 600.000 δημοσιεύσεις στο Instagram … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΣΜΟΣ, 8/07/2022, 14:18).

 

Το διαβάσαμε. Και απολαύσαμε αυτά τα εξαιρετικά σιντριβάνια του κόσμου.

 

Ασφαλώς υπάρχουν χιλιάδες άλλα μικρότερα εξαιρετικής σύλληψης και αξίας ανά τον κόσμο. Σιντριβάνια που θέλγουν, που αποτελούν δείγματα εξαιρετικής αισθητικής και ξεκουράζουν τους ανθρώπους όταν τα βλέπουν τα περιεργάζονται, τα μελετούν, αγγίζουν τα νερά τους και τους κάνουν να ονειρεύονται. Τους δροσίζουν τις πολύ θερμές ημέρες του έτους και στέκονται σιωπηλά αλλά πάντοτε ευχάριστα και σε αναμονή των κατάλληλων καιρικών συνθηκών για να μιλήσουν, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους και τα όσα κουβαλούν μέσα τους. Έχω στο μυαλό μου ένα τέτοιο μικρό σιντριβάνι στο κεντρικό εμπορικό δρόμο του Λουξεμβούργου, όπου τα νερά εξέρχονται από τα μουσικά όργανα μιας περίεργης αλλά αισθητικά άψογης μουσικής μπάντας.

 

Και φθάνουμε στο προκείμενο. Να προκηρύξει ο δήμος Αθηναίων το σχεδιασμό με σκοπό τη κατασκευή ενός μεγάλου σιντριβανιού που θα μπορούσε να γίνει αξιοθέατο της πόλεως.  Μεταξύ καλλιτεχνών και πολιτών που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην πρωτοπορία, τη αισθητική, τις ιδέες, τη λειτουργικότητα, … 

 

Ίσως θα μπορούσαν να βρεθούν και χορηγοί ή μαικήνες των τεχνών που θα συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου